Piatra Neamţ: Inginer ucis de malul canalului pe care îl săpa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni au fost surprinşi de surparea unui canal aflat în lucru, pe Strada Cetatea Neamţului din Piatra Neamţ, vineri, 9 iulie, în jurul orei 14.30.

Una dintre persoanele îngropate de vii a murit, este vorba despre inginerul Petru Porcuşor, în vârstă 39 de ani, iar Alexandru Bordeianu, de 20 de ani, a scăpat ca prin minune. Cei doi sunt angajaţii firmei Proinstal, după cum au consemnat în raportul lor paramedicii sosiţi cu echipajele SMURD.

Citeşte şi:

Neamţ: Perla Invest, cedată unor firme din Cipru

„Eram la gard şi mă uitam la muncitori cum sapă canalul. Deodată, excavatoristul a ţipat «Văleu!» şi mi-am dat seama ce s-a întâmplat. Cei doi care coborâseră în canal nu se vedeau de sub pământ. Toţi muncitorii s-au repezit să încerce să îi salveze şi atunci m-am dus eu în casă, să sun la 112“, a relatat Ion Căsăndrescu, vecin cu canalul ucigaş.

Conform acestuia, inginerul era un bun profesionist şi avea familie şi copii.

Cel mai probabil, Petru Porcuşor a murit asfixiat. Echipajele SMURD deplasate la locul accidentului au încercat zadarnic să îl resusciteze şi să îl ventileze mecanic după ce i-au degajat capul din pământul surpat, dar nu au mai putut face nimic. După ce au constatat decesul, s-au ocupat să îl elibereze din pământ pe Alexandru Bordeianu.

Locuitorii de pe Strada Cetatea Neamţului spun că se lucra la canalul respectiv fără echipament de protecţie, fără asigurarea malurilor şi fără protejarea acestora de traficul rutier. Angajaţii care nu au părăsit locul accidentului au refuzat să vorbească cu presa.

Lucrările de pe Strada Cetatea Neamţului au fost începute din toamna anului trecut, iar din primăvară s-a trecut la modernizarea străzii. „Se lucrează la un proiect de canalizare, aducţiune apă, lărgirea străzii şi realizarea de trotuare, din fonduri nerambursabile. Contractantul principal este societatea Consiliului Judeţean Drupo Neamţ, care lucrează cu mai mulţi subcontractanţi“, a precizat Bogdan Puşcaşu, administratorul oraşului Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite