Piatra Neamţ: Coşul de Paşte costă cât salariul mediu pe economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o lună înainte de sărbătorile pascale, pietrenii au început să-şi facă deja provizii pentru masa de Paşte. Vezi aici preţurile din piaţă.

Cei care îşi fac acum cumpărăturile speră să cheltuiască mai puţin. „Am cumpărat ouă de la cineva de la ţară cu 40 de bani bucata, pentru că acum e post nu avea ce să facă cu ele. Eu cred că nu se strică dacă le ţin la frigider şi m-am interesat deja de miel. E cam scump şi nu ştiu încă dacă voi cumpăra. Poate numai vreo două kilograme de poftă“, a spus pietreanca Elena Oprea.

Citeşte şi:
Un pietrean creşte mistreţi pentru carnea ecologică

Singura care e mai greu de găsit acum pe piaţă e carnea de miel, însă comercianţii spun că de săptămâna viitoare va fi pentru toţi doritorii. Puţinii producători care şi-au expus marfa spun că au şi scăpat de ea, dar că vânzările vor merge mai bine abia la început de aprilie. „Au mai fost clienţi care au cumpărat deja mielul pentru Paşte, dar cei mai mulţi cred că vor veni în Săptămâna Mare. Preţul e de 20 de lei pe kilogram şi cam tot aşa a fost şi anul trecut“, a spus producătorul Ecaterina Pavăl.

Chiar dacă va creşte numărul clienţilor în preajma Paştelui, comercianţii spun că s-ar putea să mai crească şi preţul cărnii de miel, chiar şi până la 30 de lei.

Produse există, bani mai puţin

Brânzeturile, ouăle şi verdeţurile sunt la discreţie pe tarabe, însă puţini sunt cei care spun că-şi pot permite din fiecare. „Spanacul e de la 4 lei kilogramul, iar ridichile sunt la 2 lei legătura. Ca să faci o salată tot îţi mai trebuie şi roşii, care-s la 5 lei kilogramul, şi ceapă verde, la 1,5 lei legătura. Deja pentru mâncare gătită dai şi mai mulţi bani. Cred că nu o să cumpăr prea multe anul ăsta pentru că nu-mi permit să dau mai mult de 300 de lei pentru masa de Paşte“, s-a resemnat croitoreasa Natalia Bostan.

Preţurile produselor pentru masa de Paşte

Carne de miel: 15-20 de lei kilogramul
Ouă: 40-60 de bani bucata
Smântână: 7-8 lei kilogramul
Urdă: 15 lei kilogramul
Brânză de vaci: 10 lei kilogramul
Curcan: 19-20 de lei kilogramul

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite