Piatra Neamţ: Consumatori de etnobotanice duşi la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Codrin Gherghescu (centru) explică la ce foloseşte tubul pentru prizat
Nicolae Codrin Gherghescu (centru) explică la ce foloseşte tubul pentru prizat

Mai mulţi tineri, dintre care unii minori, au fost duşi la sediul Poliţiei Comunitare pentru a fi identificaţi şi predaţi părinţilor, după ce au fost găsiţi consumând substanţe din categoria drogurilor numite etnobotanice, în noaptea dintre sâmbătă spre duminic.

O adolescentă de 16 ani a ajuns la spital cu intoxicaţie cauzată de consumul de etnobotanice. „12 persoane au fost aduse la sediu, iar o minără de 16 ani, din Bacău, găsită în parcul din centrul oraşului în stare de surescitare, la ora 0.30, a fost dusă la spital şi apoi a fost preluată de părinţi“, a precizat Dumitru Crăescu, şeful Poliţei Comunitare.

Citeşte şi:
Piatra Neamţ: Magazinele de etnobotanice nu vor fi stârpite

Piatra Neamţ: Razie la magazinele de etnobotanice

Poliţiştii au găsit asupra tinerilor pliculeţe cu un praf alb şi diferite ustensile de prizat. Ei au dedus că un rol important în constituirea grupului de consumatori găsit în magazinul de la Pietricica îl are Vlad Grinov (20 de ani), din Bacău, care a adus-o pe fata minoră la Piatra Neamţ. „Am venit cu trenul, aseară, la ora 9.30 şi de la garpă am luat taxiul. Îl cunosc pe patronul din Bacău al magazinului“, a explicat Vlad Grinov.

Majoritatea adolescenţilor au spus că se aflau acolo pentru a face schimb de pliculeţe, întrucât cumpăraseră mai multe, cu 15 lei bucata, de la alte magazine, dar mai slabe, şi doreau pliculeţele cu efectul cel mai puternic pe care le pot găsi în Piatra Neamţ, la 30 de lei doza. Nicolae Codrin Gherghescu (19 ani) avea asupra lui un tub folosit la prizat şi a explicat că este consumator de câteva luni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite