Piatra Neamţ: Magazinele de etnobotanice nu vor fi stârpite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul de vise de la fostul Gostat din Precista a fost amendat cu 3.000 de lei
Magazinul de vise de la fostul Gostat din Precista a fost amendat cu 3.000 de lei

Raziile organizate la magazinele care vând droguri etnobotanice vor avea un succes limitat, iar interzicerea lor prin hotărârea Consiliului Local va rămâne doar pe hârtie, după cum rezultă din afirmaţiile făcute de Dumitru Crăescu, şeful Poliţiei Comunitare.

„Sunt unele firme care au avize de la Ministerul Sănătăţii sau de la Serviciul Antidrog, care nu pot fi anulate pe plan local", a declarat Crăescu.

În Piatra Neamţ funcţionează opt puncte de comercializare a drogurilor etnobotanice, dintre care unele vor fi lăsate să existe în ciuda interdicţiei aprobate de consilierii locali. În timpul zilei de joi şi apoi în noaptea care a urmat, trupele Poliţiei Comunitare au descins la toate opt astfel de magazine, în au activitate comercială trei firme, dintre care două cu sediul în Bacău. Bilanţul este de doar trei amenzi. „La toate trei societăţi au fost constatate nereguli, care au fost remediate în 24 de ore doar de una dintre acestea. Am aplicat trei amenzi de câte 3.000 de lei fiecare. Acţiunea va continua până o să reuşim să închidem măcar 60-70% dintre aceste magazine", a declarat Dumitru Crăescu.

Noul şef al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Neamţ, comisarul şef Dorel Manole, a declarat că problema drogurilor etnobotanice nu a fost tratată la timp în Piatra Neamţ. „Din analiza activităţii celor de la Investigaţii Criminale a rezultat că problematica legată de droguri, de etnobotanice a fost prea mult lăsat deoparte", a declarat, ieri, Dorel Manole.

Consiliului Local a aprobat, în şedinţa din 25 noiembrie, o hotărâre care interzice comerţul cu „plante, substanţe, preparate (derivaţi, compuşi sau amestecuri) stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope, de orice fel şi indiferent de regimul juridic" pe teritoriul oraşului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite