Pârtia din Piatra Neamţ este deschisă schiorilor şi în weekend. Sâmbătă are loc „Cupa Mărţişorului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă vremea este în încălzire, pista de pe muntele Cozla permite încă desfăşurarea sporturilor de iarnă. În acest sfârşit de săptămână va avea loc un concurs de schi alpin, la proba de slalom. Vezi aici ce premii se pot câştiga.

Competiţia va debuta la ora 09.00 pe pârtia de pe dealul Cozla din Piatra Neamţ. „Cupa  Marţişorului"  este organizată de Perla Invest, administratorul pârtiei cu sprijinul Consiliului Local Piatra Neamţ şi societatea Anna SPA este de tip Open.  Concursul este deschis atât pentru amatori, cât şi pentru schiorii profesionişti.

Citeşte şi: Hochei cu măturoaie în loc de crose la festivalul „Piatra pe zăpadă" VIDEO şi FOTO

„Se poate înscrie orice persoană care posedă experienţă de mai mult de un an în schi, validă la data desfăşurării competiţiei . Cel puţin 20 de copii de la diferite şcoli de schi din alte judeţe şi-au anunţat participarea la acest concurs", spun organizatorii.

Regulamentul concursurilor de schi alpin, proba de slalom, prevede că fiecare concurent trebuie să treacă cu ambele schiuri prin toate porţile stabilite pe traseu pentru ca timpul său să fie luat în calcul la realizarea clasamentului.

Citeşte şi: FOTO Amatorii de schi au făcut show pe pârtia din Neamţ. Vezi aici programul festivalului „Piatra pe Zăpadă"

Clasamentul final se întocmeşte în funcţie de timpii realizaţi de fiecare dintre concurenţi.

Întrecere pe 9 categorii de vârstă

Premiile oferite constau în diplome , cupe , medalii ,premii oferite de parteneri pentru ocupanţii locului 1 şi skipass-uri oferite de Perla Invest. 

Competiţia se desfăşoară pe două categorii : băieţi şi fete, fiecare categorie având 9 grupe de vârstă: grădiniţă, clasa I- II, clasa III-IV,clasa V-VI, clasa VII-VIII, clasa IX-XII,19-35 ani, 36-50 ani şi peste 50 de ani.

Vezi şi: Asii schiului se întrec la slalom urias pe pârtia din Piatra Neamț GALERIE FOTO

„Pârtia Cozla va fi deschisă publicului în timpul concursului. Iubitorii sporturilor de iarnă care vor alege să-şi petreacă weekend-ul la Piatra Neamţ nu vor fi împiedicaţi să schieze pe pârtie şi, în acelaşi timp să urmarească desfăşurarea concursului de schi alpin - proba de slalom", mai precizează organizatorii.

Toţi participanţii la concursul de slalom vor avea gratuitate în ziua concursului până la ora 16.00, atât pentru acces cu telegondola, cât şi cu telescaunul în timpul concursului.

Programul concursului:

 -         ora 09.00-10.20: definitivare liste concurenţi/grupe de vârstă

-         ora 10.20-10.45: recunoaştere traseu

-         ora 11.00: startul concursului

-         ora 16.00: festivitate de premiere

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite