FOTO Amatorii de schi au făcut show pe pârtia din Neamţ. Vezi aici programul festivalului „Piatra pe Zăpadă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pietreanul Alex Bordi a parcurs traseul în 54 de secunde
Pietreanul Alex Bordi a parcurs traseul în 54 de secunde

Prima zi a Festivalului „Piatra pe Zăpadă" a fost dedicată concursului de schi alpin. 68 de schiori au venit să-şi demonstreze talentul pe pârtia Cozla din Piatra Neamţ.

Cele mai apreciate dueluri au fost la categoriile rezervate copiilor. Pietreanul Alex Bordi a parcurs traseul în 54 de secunde, dovedind că poate face performanţă.  La categoria IV fete, Katalin Lajos a fost cea mai bună, obţinând locul 5 în clasamentul tuturor timpilor din concurs. Cea mai tânără concurentă, Ilinca Paraschiv de 4 ani, a parcurs întreaga pârtie de 965 de metri.

Cei mai buni participanţi la concursul de schi alpin

La cererea participanţilor s-a stabilit evoluarea într-o singură manşă, pe un traseu cu 40 de fanioane.

Pe 18 februarie, de la ora 11.15 a început concursul de slalom paralele. Acesta se desfăşoară în sistem K.O. piramidal - eliminatoriu.  Concurenţii au fost grupaţi în echipe de doi. Cel care câştigă două din trei manşe merge în grupa următoare.

Bal mascat pe pârtie

Toate persoanele care vor veni să schieze costumate pe 19 februarie pot participa la balul mascat. Organizatorii vor acorda câştigătorilor ski pass-uri de o zi. Din juriu va face parte şi Sebastian Barbu, fost campion de copii şi juniori. La categoria cuplu premiul constă într-o cină romantică la restaurantul Popasul Haiducilor.

După bal, cei care doresc se pot înscrie la un alt concurs, desfăşurat de această dată în mediul virtual. Participanţii vor face o fotografie la panoul festivalului Piatra pe Zăpadă. Toate fotografiile vor fi postate pe pagina de Facebook a evenimentului şi poza cu cele mai multe like-ri adunate până pe 22 februarie, la ora 16.00, va fi câştigătoare. Protagonistul celei mai apreciate fotografii va primi un ski pass de două zile pe pârtia Cozla.

Asii schiului se întrec la slalom urias pe pârtia din Piatra Neamț GALERIE FOTO

Festivalul „Piatra pe Zăpadă" , organizat pe pârtia de pe muntele Cozla se află la cea de-a treia ediţie.

Program Piatra pe Zăpadă

 Sâmbătă 18 februarie

09:00 - 10:30 Înscrieri concurs de snowboard

10:45 Recunoaştere traseu

11:15 - Startul concursului

16:00 - Festivitate de premiere platou Vf. Cozla

 Duminică 19 februarie

10:00 - 16:00 Bal mascat pe schiuri

10:00 - 15:00 Jocuri la baza pârtiei (ex: trasul sforii, hochei cu măturoaie, mersul pe schiuri cu oul în lingura de lemn)

Intră pe neamt.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Neamţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite