Nemţenii îşi vor duce rablele în judeţele vecine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece nicio societate din judeţ nu a fost validată să preia maşinile uzate, nemţenii care vor să scape de hârburile auto trebuie să mai aştepte două săptămâni.

Programul a fost lansat oficial pe data de 16 martie, dar firma care s-a ocupat în ultimii doi ani de casarea rablelor din Neamţ nu a primit, până ieri, autorizarea.

Citeşte şi:

Neamt: Ultima strigare la tichetele „Rabla“

„Ni s-a respins dosarul din cauza unei erori recunoscute ulterior. Noi avem trei puncte de preluare în judeţ, dar ni s-a imputat că la Roman şi Târgu Neamţ nu avem contracte cu o firmă de tratate a echipamentelor. Avem aşa ceva, însă la sediul nostru din Piatra Neamţ“, spune inginerul Cristian Trenchea, şeful depozitului Remat din municipiul reşedinţă de judeţ. El afirmă că firma se va reînscrie zilele acestea pentru autorizare, dar procedura va dura cel puţin două săptămâni.

Birocraţie pentru vouchere

Câtă vreme în Neamţ niciun agent economic nu are calitatea de „colector“, proprietarii maşinilor vechi nu au decât varianta de a căuta firmele autorizate în judeţele Bacău sau Suceava. „Am avut zeci de clienţi care s-au interesat deja de modalitatea de a-şi casa maşinile. Sesiunea de depunere a dosarelor se închide vineri, 25 martie, după care urmează analiza. Cel mai deveme, am putea primi rablele abia în jurul datei de 4 aprilie“, mai spune reprezentantul Remat Neamţ.

Faţă de anul trecut regulile au rămas neschimbate, doar că procedurile de obţinere a tichetelor sunt mai greoaie. Solicitantul trebuie mai întâi să se înscrie în program, apoi predă maşina. Oamenii revin la centrul de casare ca să obţină certificatul pentru distrugere şi abia la final primesc voucherul care valorează  3.800 de lei doar la dealerii de maşini.

Anul trecut, în Neamţ, prin programul Rabla, au fost casate 2.157 de maşini.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite