Neamt: Ultima strigare la tichetele „Rabla“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pietrenii scad preţul înainte ca voucherele să-şi piardă valoarea. Dealerii de maşini se aşteaptă ca în luna octombrie să bată recordul la vânzările auto prin programul finanţat de Ministerul Mediului.

Rubricile de mica publicitate abundă în această perioadă de oferte care mai de care mai tentante pentru cei care vor să cumpere tichetele necesare achiziţiei de maşini. Spre deosebire de luna martie, când un voucher se vindea cu minim 1.500 de lei, preţul a coborât în jurul sumei de 1.000 de lei.


„Iniţial, am vrut să-mi ţin tichetul şi să mai cumpăr două, să fac un credit şi să-mi iau maşină nouă. N-am reuşit să mă descurc, dar vreau să vând repede bonul că-şi pierde valabilitatea din noiembrie“, spune pietreanul Anton Mereuţă.


„Rabla“ a ţinut vânzările în viaţă


Asemeni lui, şi ceilalţi deţinători de vouchere sunt dispuşi să lase serios din preţ, chiar şi sub 1.000 de lei, numai să găsească clienţi pentru bonuri. „Mai avem încă 160 de tichete la dispoziţie pentru cei care vor să scape de rable. Dacă în august au mai venit cei întorşi din străinătate, în ultimele zile cel mult două persoane au ajuns cu rablele la casat“, spune Rodica Tărîţă, directorul general al Remat Neamţ. Pentru cei care au vrut să scape de maşinile vechi, Administraţia Fondului de Mediu a alocat în acest an 2.200 de tichete.


Dealerii auto recunosc că programul „Rabla“ a fost mană cerească, în condiţiile în care peste 80% din maşinile din martie şi până în prezent au fost cumpărate cu ajutorul tichetelor. „Din cele 342 de Dacii vândute, 310 au fost prin program“, spune Tasica Postole, directorul general al unei reprezentanţe auto.


Comercianţii de maşini sunt conştienţi că pe piaţă sunt încă multe vouchere. „Traseul de validare a tichetelor durează cam două săptămâni. Cei care vor să cumpere maşini cu vouchere trebuie să se grăbească“, mai spune Postole.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite