Neamţ: 50 de poliţişti vor fi ţinuţi de permanenţă pe şoseaua morţii, DN2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru reducerea numărului de accidente rutiere va fi desfăşurată o acţiune specială pe întregul drum naţional DN2 (E85), pe toată perioada estivală, între 15 iunie şi 15 septembrie.

Drumul naţional DN2, porţiune a drumului european E85, are 42 de kilometri în judeţul Neamţ, care reprezintă circa 10% din totalul drumurilor naţionale. „Planul de acţiune pentru reducerea  accidentelor rutiere pe DN2 se va desfăşura în perioada 15 iunie – 15 septembrie pe întreaga lui lungine, dar fiecare judeţ va avea responsabilităţile proprii pe sectoarele care le traversează“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Neamţ.

Citeşte şi:
Neamţ: Grav accident rutier pe drumul european E85 (FOTO)

„Începând de astăzi vor acţiona în permanenţă 50 de poliţişti de circulaţie de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Roman şi de la Serviciul Rutier şi de Ordine Publică din cadrul celor opt posturi de poliţietranzitate de DN2“, a mai precizat Cătălina Bădeanu.

Vor fi vizaţi pietonii care traversează neregulamentar drumul, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi vitezomanii. „Combaterea indisciplinei rutiere va fi făcută prin acţiuni de impune a  legii. Combaterea excesului de viteză va fi făcută inclusiv prin organizarea de acţiuni în cascadă în colaborare cu poliţiştii din judeţele limitrofe. Vor fi organizate activităţi de prevenire pentru pietoni în localităţile în care au fost înregistrate cele mai multe evenimente cu pietoni, şi anume Horia şi Secuienii Noi“, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

În anul 2010, pe întregul DN2 s-au produs 480 de accidente rutiere, dintre care 22 în judeţul Neamţ.

În primele cinci luni ale acestui an, ce cei 42 de kilometri din Neamţ s-au produs 11 accidente, mai mult cu unu decât în perioada similară a anului trecut. Bilanţul acestor accidente este de două persoane decedate, cu una mai puţin decât anul trecut, opt persoane rănite grav, cu patru mai multe decât în perioada corespunzătoare de anul trecut, şi 10 persoane rănite uşor, cu patru mai multe decât în primele cinci luni ale anului anterior.
Cauzele principale ale producerii acestor accidente au fost nerespectarea de către pietoni a regulilor de traversare (patru accidente) şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (două accidente). După locul producerii, distribuţia a fost aproximativ egală: şase în localităţi şi cinci în afara localităţilor. Cele mai multe dintre aceste accidente, şi anume patru, au avut loc miercurea, iar în zilele de sfârşit de săptămână s-au produs doar două.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite