Neamţ: Peste jumătate de milion de cărţi de alegător au fost tipărite în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ele vor putea fi folosite abia la alegerile parlamentare de anul viitor, dacă prevederile legale nu vor fi modificate. La preţul materialelor de producţie din luna aprilie anul acesta, documentele au costat bugetul 43.143 de lei

Numărul total de cărţi de alegător produse de Biroul Judeţean de Administrare a Bazelor de Date Neamţ este de 539.296, ne-a precizat chestorul Constantin Manoliu, directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea bazelor de date. „În anul 2011 au fost produse 15.937 cărţi de alegător. Valoarea materialelor pentru producerea unei cărţi de alegător în luna aprilie 2011 a fost de 0,08 lei/buc“, a mai precizat chestorul Manoliu.

Citeşte şi:
Neamţ: Bani cheltuiţi inutil pe cărţile de alegător

Luând în considerare acest cost, se poate calcula că preţul de producţie al acestor documente, care nu au avut utilizare până acum, a fost de 43.143,68 de lei.

Directorul Constantin Manoliu a mai precizat că utilizarea cărţilor de alegător se va aplica începând cu alegerile parlamentare din anul 2012, conform unor prevederi legislative din 2001 şi 2004.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite