Neamţ: Zece localităţi deconectate de la curent în urma ninsorii şi a vântului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de la E.ON Moldova sunt în teren pentru a remedia avariile produse din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din weekend.

În urma ninsorilor şi a intensificarilor de vânt care s-au manifestat sâmbătă, 12 februarie, au fost afectate patru linii de medie tensiune din judeţ.

„Echipe de la E.ON Moldova s-au deplasat în teren şi au remediat cea mai mare parte a defecţiunilor apărute. În prezent sunt fără alimentare cu energie electrică zece localităţi, dar se lucrează pentru remedierea avariilor la cele 17 puncte de transformare", precizează colonel Ioan Niţică, şeful ISU Neamţ.

Piatra Neamţ: Maşini avariate de schelele luate de vânt

Localităţile în care se înregistrează probleme în alimentarea cu energie sunt Trifeşti, Miron Costin (comuna Trifeşti), Dumbrava, Plăieşu, Preuteşti, Timişeşti, Zvorăneşti (comuna Timişeşti), Adjudeni, Tămăşeni (comuna Tămăşeni) şi Nisiporeşti (comuna Boteşti).

Conductă de gaz avariată de un copac doborât de vânt la Roman

Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat sâmbătă, la ora 16.30 pentru a asigura măsurile PSI în urma avarierii unei conducte de furnizare a gazului metan, situată în curtea Georgetei S., de pe strada Narciselor.

„Din cauza vântului puternic, unul dintre arborii aflaţi în respectiva curte s-a rupt şi a căzut peste conducta de gaz, avariind-o. Pompierii militari au asigurat măsurile PSI până la sistarea furnizării gazului metan şi remedierea avariilor de către echipele specializate ale E.ON Gaz", spune căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Tot sâmbătă, la ora 20.35, pompierii din Piatra  Neamţ au intervenit cu autoscara şi autospeciala de descarcerare pentru a îndepărta elementele din amenajarea unui balcon, situat la etajul patru al unui bloc de pe strada Mihai Viteazul.

Din cauza uzurii tâmplăriei folosite pentru amenajarea balconului şi în condiţii de vânt puternic, bucăţi din tâmplărie şi de sticlă cădeau pe trotuarul din faţa imobilului şi puneau în pericol viaţa trecătorilor.

Pentru că proprietarul nu a fost de găsit, pompierii militari au intervenit prin exterior, iluminând zona cu ajutorul tehnicii aflate pe autospeciala de descarcerare şi au îndepărtat materialele periculoase

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite