Neamţ: Tudor, premiat pentru libertatea de exprimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot ieri, colegii lui au fost chestionaţi de către inspectorii şcolari cu privire la scandalul de la Informatică şi au spus că decizia de a-l muta pe tânăr la alt liceu este abuzivă.

Tudor Platon, premiat de Ziua Mondială a Libertăţii Presei

Elev mutat disciplinar pentru că şi-a pozat colegii jucând poker

Şeful CJ Neamţ despre cazul elevului mutat disciplinar: „Măsurile mi se par disproporţionate"

Directoarea de la Informatică şi-a dat demisia

În cadrul Premiilor FreeEx 2011, care s-au decernat marţi, de Ziua Mondială a Libertăţii de Exprimare, Tudor Platon a fost nominalizat la categoria „Tânăr, dar fotograf“, unde a primit premiul „Bomba Molotov în Fotografie“ pentru proiectul fotografic „Elev în clasa a XII-a“.

„Premiul are o valoare simbolică şi constă într-o diplomă pe care colegul nostru de breaslă – Tudor Platon – o poate păstra ca amintire a unui meci câştigat pentru libertatea de exprimare, dacă nu cu şcoala, măcar cu marele public“, a precizat Mircea Toma, preşedinte al APM.

Sute de mesaje din ţară
Preşedintele ActiveWatch a mai spus că acest premiu a venit ca urmare a sancţiunii aplicate de conducerea Colegiului de Informatică celor şase elevi, care au fost mutaţi disciplinar la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“.  Pe lângă premiul acordat pentru libertatea de exprimare, Tudor spune că se bucură foarte mult şi de mesajele primite de la fotografi cunoscuţi. „Chiar nu mă aşteptam să mai primesc şi un premiu. Pe email, pe site-ul meu şi telefonic am primit numeroase mesaje de încurajare şi multe sunt semnate de fotografi celebri. Totodată, mă bucur că toţi şase suntem bine primiţi la noul liceu. Nimeni nu ne-a reproşat nimic şi încercăm să terminăm cu bine anul şcolar“, a spus Tudor Platon. Tânărul se bucură şi de susţinerea foştilor colegi. În cadrul unei discuţii libere dintre inspectorii şcolari din Neamţ şi elevi, care a avut loc miercuri la Colegiul de Informatică, cei din urmă au spus că decizia în cazul celor şase a fost una pripită.

„Pozele erau reale“
„Am fost aproape 50 de elevi şi toţi ne-am exprimat liber. Am recunoscut şi că acele fotografii prezentau realitatea şi ni s-a cerut să completăm chestionare despre cum decurge activitatea în şcoală. Am întrebat despre demisia directoarei şi ni s-a spus că dumneaei a ales acest gest“, a spus unul dintre elevii de la Informatică. Tudor Platon a fost transferat la alt liceu deoarece, înainte de Paşte, a publicat pe un site poze în care unii colegi fumau sau jucau poker în afara orelor de curs. În urmă cu două zile, directoarea Colegiului şi-a dat demisia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite