Neamţ: Şi-au sacrificat concediul făcând cozi la Paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât nemţenii care s-au întors în ţară în luna august, cât şi angajaţii Serviciului de Paşapoarte Neamţ s-au săturat de cozile zilnice de la etajul superior al mall-ului public.

Citeşte şi:

Cererile de paşapoarte s-au dublat faţă de săptămâna trecută

Pentru a nu se crea aglomeraţie, oamenii primesc numere de ordine, pe care este estimată şi ora la care se pot prezenta să-şi depună dosarele. Însă, cei care vin mai ales din mediul rural se prezintă la prima oră a dimineţii pentru o programare cât mai rapidă. „Am venit de săptămâna trecută şi acum încerc să-mi schimb paşaportul. Vreau să-mi iau unul electronic, aşa că stau şi aştept că n-am ce face. Am noroc că nu plec până la jumătatea lui septembrie şi am timp, dar sunt mulţi care se grăbesc şi vin cu tot cu copii după ei şi se apucă săracii de plâns", a spus pietreanca Luciana Lazăr, venită din Italia.

Dacă nemţenii sunt sătui de stat la coadă, situaţia nu este mai plăcută nici pentru angajaţii Serviciului de Paşapoarte, care lucrează în două schimburi pentru a putea face faţă cererii. Chiar şi aşa, paşapoartele temporare nu mai sunt eliberate într-o singură zi, ci perioada de aşteptare s-a prelungit la cel mult trei zile, în funcţie de aglomeraţie.

În prima jumătate acestei luni, mai bine de 2.000 de nemţeni au solicitat schimbarea paşaportului de călătorie, iar media ultimilor cinci ani arată că, în luna august, sunt depuse aproximativ 5.500 de cereri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite