Neamţ: Salvamontiştii suspendă colaborarea cu Poliţia şi ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii vor interveni doar la cazurile grave
Salvamontiştii vor interveni doar la cazurile grave

Din cauza subfinanţării serviciului, salvatorii montani vor să intervină în Ceahlău numai la operaţiunile de gradul 1.

Măsura de suspendare a protocoalelor cu cele două instituţii este anunţată ca posibilă începând de la 1 noiembrie.

Citeşte şi: Salvamontiştii pe cale de dispariţie

Problema subfinanţării serviciilor Salvamont şi nerespectarea hotărârilor de guvern referitoare la baremurile de echipare şi dotare, au fost analizate în cadrul Congresului Naţional Salvamont desfăşurat în weekend la Poiana Braşov.

„A fost analizată situaţia actuală a salvării montane din România, în condiţiile în care această meserie cu coeficient de risc mare şi condiţii de muncă deosebit de dificile are o susţinere financiară modestă şi protecţie socială la fel de slabă. La fel de grav este şi faptul că Salvamont nu a fost nomimalizat în lege ca unitate de urgenţă", spune Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ. 

În cadrul întrunirii profesionale de la Poaina Braşov, Serviciul Salvamont Neamţ a primit premiul de Excelenţă în activitate, alături de serviciile din judeţele Sibiu, Cluj, Braşov şi Hunedoara.

„Chiar dacă distincţia ne onorează, am primit-o cu un gust amar ştiind că speranţele într-un viitor sigur sunt din ce în ce mai mici", mai spune Papalicef.

Salvatorii montani precizează că singurele acţiuni pe care le vor mai onora în sezonul rece din acest an vor fi cu serviciul de Ambulanţă şi cu Inspectoratul de Jandarmi, la nivelul masivului Ceahlău, respectiv asistenţa pe pârtia de schi omologată de la Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite