Neamț: Război pentru drogurile etnobotanice la Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Cosmin Ignea (21 de ani) din Roman, a deschis mai multe procese la Tribunalul Neamţ în care cere anularea hotărârii de consiliu local prin care se interzice comercializarea drogurilor etnobotanice în apropierea şcolilor şi altor locuri specificate.

Un astfel de proces a avut termen ieri, 10 martie.

Piatra Neamţ: Razie la magazinele de droguri etnobotanice

„Dosarul are ca obiect suspendare Hotărârii Consiliului Local Roman 160/2010 şi are la bază o cerere făcută în nume personal de Ignea. Alte două procese cer o ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea acestei hotărâri şi, respectiv, informaţii despre poliţiştii locali care s-au deplasat la magazinul lui", a precizat Camelia Rusu, consilier juridic al Primăriei Roman.

Consumatori de etnobotanice duşi la Poliţie

O altă serie de procese sunt înregistrare la Judecătoria Roman şi încearcă anularea amenzilor primite de comerciantul de vise.

Alexandru Cosmin Ignea a înfiinţat, în septembrie anul trecut, o întreprindere individuală şi comercializa droguri etnobotanice peste drum de Şcoala nr. 5 din Roman. Comerţul se desfăşura într-o extindere a spaţiului de la parterul unui bloc, care a fost închisă acum.

„Atâta vreme cât substanţele pe care le comercializez nu sunt interzise în ţară, nu e normal să fie interzise local, astfel încât în Roman să nu fie legale, iar la câţiva kilometri, în Horia de exemplu, să fie legale", a spus tânărul. El susţine că, din punct de vedere comercial este corect.

„Eu primesc pe factură un produs care este îngrăşământ pentru plante, cu certificat de conformitate. Ştiu că el este folosit în alte scopuri, dar asta nu mai este treaba mea. Prenadezul de ce nu este interzis?", a mai spus Ignea. Acesta consideră că este victima unui război personal. „Într-o singură zi, pe 16 februarie, am primit 16 amenzi de la Poliţia Locală, dintre care două de la acelaşi poliţist", susţine el.

În afară de zecile de amenzi cu valoarea de 2.000-2.500 de lei, Ignea a fost amendat şi de Protecţia Consumatorului cu 4.000 de lei, iar Garda Financiară i-a făcut sesizare penală pentru nereguli în contabilitate.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite