Neamţ: Mararu, bănuit că a vrut să ucidă un alt interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Mararu a fost ucis în faţa unei cafenele pe 15 noiembrie
Gheorghe Mararu a fost ucis în faţa unei cafenele pe 15 noiembrie

Dosarul primului atentat cu armă din Piatra Neamţ din 2006 a fost tergiversat până ce suspectul principal a fost asasinat. Tentativa de împuşcare a lui Puiu Mironescu a avut loc în urmă cu patru ani, iar de atunci s-a depus praful pe caz.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au închis dosarul tentativei de asasinat a lui Puiu Mironescu, membru al lumii interlope, pentru că le-a murit suspectul principal.

Citeşte şi:

Neamţ: Asasinul lui Mararu şi-a recunoscut crima
Neamţ: Secretul mecanismului de cămătărie al clanului Mararu

Este pentru prima dată când procurorii fac publică informaţia că Gheorghe Mararu ar fi fost în spatele răfuielii interlope de acum patru ani. La solicitarea făcută de „Adevărul de Seară“, şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a spus că  Gheorghe Mararu a fost scos de sub urmărire penală pentru că a murit.

Poliţistul Şoric, neinteresat de dosar

„S-a dispus încetarea urmăririi penale faţă de Mararu Gheorghe Cătălin pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în temeiul prevederilor Codului de procedură penală în caz de deces“, a precizat procurorul Codruţ Olaru.

Puiu Mironescu a scăpat cu viaţă ca prin minune, doar rănit la cap de gloanţele trase dintr-un pistol, în noaptea de 10 spre 11 februarie 2006, în faţa blocului în care locuia.
De atunci, singura informaţie oficială a fost că autorul atentatului este necunoscut. Se pare că nici fostul şef al Poliţiei Neamţ, Aurelian Şoric, nu ştia în ce stadiu se află cercetările din acest dosar. „Cazul Mironescu zace în sertarul unui procuror de la DIICOT, nu ştiu cum îl cheamă“, a declarat Aurelian Vasea Şoric în ultima lui conferinţă de presă, pe 16 noiembrie anul acesta, la o zi după ce fusese asasinat Mararu.

„Gheorghe Mararu îşi ameninţa datornicii“

Puiu Mironescu a refuzat să facă declaraţii precizând, prin intermediul prietenului său Tiberiu Cristodorescu, că nu vrea să aibă probleme.

„Era un lucru ştiut, că Gheorghe Mararu îşi ameninţa datornicii. Pe Dorin Axinte l-a ameninţat că îl împuşcă «la fel ca pe Puiu Mironescu». Şi pe şeful de la Finanţe, care i-a spus că îi pune sechestru pe bunuri dacă nu plăteşte cei 1,3 milioane de lei pe care îi datorează, l-a ameninţat că îl împuşcă“, a declarat Tiberiu Cristodorescu.

Şeful Finanţelor Publice Neamţ, Titi Tănase, a negat că ar fi fost ameninţat de Mararu. „Eu nu am vorbit niciodată cu Gheorghe Mararu. Inspecţia fiscală în cazul acestuia a fost făcută de o echipă, condusă de un şef de serviciu“, a precizat Titi Tănase.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite