Neamţ: Asasinul lui Mararu şi-a recunoscut crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Chilat a acceptat să dea declaraţii procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte
Cristian Chilat a acceptat să dea declaraţii procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte

Falău a făcut mărturisirile la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Patru anchetatori de la Bucureşti s-au aflat ieri în judeţ pentru continuarea cercetărilor.

Astăzi se împlineşte o lună de la asasinatul cu focuri de armă din cafeneaua din centrul oraşului. După ce până acum la Piatra Neamţ a refuzat să facă declaraţii în faţa anchetatorilor, Cristian Chilat (41 de ani), poreclit Falău, asasinul lui Gheorghe Mararu, a renunţat la acest drept în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Piatra Neamţ: Asasinatul la comandă este o ipoteză de lucru în dosarul Falău

Piatra Neamţ: Criminalul Cristian Chilat, zis Falău, transferat în arestul IGP

„A făcut declaraţii în care a recunoscut fapta şi a luat toată vina asupra lui. Însă noi continuăm cercetările, pentru că avem în lucru şi ipoteza că ar fi avut complici şi susţinători“, a declarat procurorul Marius Constantin Iacob, şeful Secţiei Urmărire Penală şi Criminalistică. Falău urmează să fie expertizat la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul asasinatului.

Arma nu a fost găsită

„În acest moment nu avem internată o persoană cu numele de Cristian Chilat“, a precizat subcomisarul Daniela Popescu, purtător de cuvânt al Spitalului Penitenciar Jilava. Pentru continuarea cercetărilor, ieri s-a aflat la Piatra Neamţ o echipă de anchetatori de la Bucureşti.

Piatra Neamţ: "Falău" şi-a vizitat părinţii înainte de crimă

„Doi procurori de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi doi poliţişti de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, care lucrează împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată din cadrul Inspectoratului Judeţean, fac în Neamţ audieri, investigaţii şi cercetări în acest dosar“, a mai declarat procurorul Marius Iacob, adăugând că arma crimei, un pistol cu calibrul mai mare de 9 mm, nu a fost găsită încă.

„Chilat susţine în continuare că pistolul i-ar fi căzut din buzunar în timp ce alerga pe distanţa de circa 30 de kilometri pentru a ajunge în comuna Bârgăuani şi că îl avea de la un prieten“, a încheiat procurorul Iacob. Cristian Chilat l-a ucis, cu mai multe gloanţe, pe cămătarul Gheorghe Mararu (32 de ani) pe 15 noiembrie, în miezul zilei, într-o cafenea din centrul oraşului. Bogdan Mararu, fratele celui ucis, a fost rănit superficial.

Ancheta a fost făcută, iniţial, de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, dar a fost preluată, după câteva ore de la arestarea preventivă a asasinului, de Parchetul General, pentru a nu exista suspiciuni de soluţionare părtinitoare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite