Piatra Neamţ: Asasinatul la comandă este o ipoteză de lucru în dosarul Falău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Chilat, poreclit Falău, este anchetat din arestul IGP din Bucureşti
Cristian Chilat, poreclit Falău, este anchetat din arestul IGP din Bucureşti

Uciderea lui Gheorghe Mararu de către Cristian Chilat, poreclit Falău, ar putea să fi fost comandată, a precizat procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Caseţie şi Justiţie, cel care conduce cercetările.

Anchetatorul nu a exclus această variantă. „Este o ipoteză de lucru“, a precizat procurorul Marius Iacob.

Citeşte şi:

Igaş: „Demiterea lui Petre Tobă are legătură cu cazul Chilat”

Igaş: „Vor fi făcute controale la toate IPJ-urile din ţară”

Piatra Neamţ: Criminalul Cristian Chilat, zis Falău, transferat în arestul IGP (UPDATE)

Piatra Neamţ: Aurelian Vasea Şoric plânge de mila interlopului ucis

Pe de altă parte, procurorul Stelian Olteanu, cel care a condus investigaţiile în primele zile, precizează că preluarea cazului de către Parchetul General nu a fost făcută din motive reproşabile Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ. „Am discutat cu reprezentaţii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi mi-au spus că preluarea cazului a fost decisă în urma declaraţiilor făcute de inspectorul şef Aurelian Şoric la conferinţa de presă din data de 16 noiembrie, pentru a se elimina orice suspiciune în legătură cu evoluţia anchetei“, a declarat procurorul Stelian Olteanu.

Cât despre ipoteza asasinatului la comandă, procurorul Olteanu spune că va fi foarte greu de probat. „Cât timp am avut dosarul la noi, Cristian Chilat a refuzat să facă orice declaraţie. Faptul că a acţionat fără să îşi mascheze faţa, după ce cu trei săptămâni în urmă, în aceeaşi cafenea, l-a ameninţat pe Gheorghe Mararu, face ca ipoteza asasinatului la comandă să fie dificil de susţinut. Dar este posibil ca anchetatorii de la Bucureşti să fi obţinut informaţii pe care noi nu am apucat să le avem, din cauza timpului scurt în care ne-am ocupat de caz. Sigur că există supoziţii, cel puţin legate de instigarea şi manipularea lui Cristian Chilat de către alte persoane, dar acestea sunt foarte dificil de probat“, a mai declarat Stelian Olteanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite