Neamț: Locul vacant de vicepreşedinte al CJ, cu şanse să rămână la Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreședintele Consiliului Județean s-a stins la vârsta de 62 de ani
Vicepreședintele Consiliului Județean s-a stins la vârsta de 62 de ani

Valerian Percă a decedat ieri dimineață, în urma unui infarct

 Dispariţia vicepreşedintelui CJ Neamţ Valerian Percă, răpus ieri dimineaţă de un infarct, este regretată de toţi colegii din legislativul judeţean. Indiferent de apartenenţa formaţiunii pe care o reprezintă, aceştia au numai cuvinte de apreciere faţă de cel care a deţinut a doua funcţie de conducere în instituţia judeţeană.

Citeşte şi:

Neamţ: A murit vicepreşedintele CJ Neamţ Valerian Percă

A fost un om cu care puteai discuta orice problemă şi la care găseai oricând deschidere", spune consilierul Dan Morar, coleg de partid cu Percă.

Nu s-a plâns niciodată de probleme de sănătate. Săptămâna trecută era să o păţesc şi eu, dar am chemat salvarea la timp", spune celălalte vicepreşedinte, Mircea Pintilie.

Consilierii PDL din zona Roman, favoriţi la funcţie

Chiar dacă în aceste zile discreţia este cuvântul de ordine atunci când este deschis subiectul, calculele arată că democrat-liberalii au prima şansă de a-şi păstra funcţia. Conform unei cutume instituită în urmă cu patru ani, unul din cele două fotolii de «vice» revine unui consilier din zona Roman.

E prea devreme să discutăm acum dacă vom menţine această cutumă", spune preşedintele forului judeţean, Vasile Pruteanu.

Până la alegerea noului vicepreşedinte, legislativul va trebui completat cu un nou consilier de pe lista propusă de PDL la alegerile din 2008. Cel mai probabil, acesta va fi Aldo Pellegrini, consilierul de imagine al primarului de Roman. Dacă tradiţia va fi menţinută, alături de noul consilier judeţean alţi trei aleşi din Roman ar avea şansa să ocupe locul vacantat: Constantin Traciuc, Mihai Cojocariu şi Cătălin Neculai. Teoretic, oricare dintre propuneri va putea fi concretizată, în condiţiile în care PD-L deţine majoritatea în Consiliul Judeţean. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite