Neamţ: A murit vicepreşedintele CJ Neamţ Valerian Percă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele CJ Neamţ, Valerian Percă a murit la vârsta de 62 de ani
Vicepreşedintele CJ Neamţ, Valerian Percă a murit la vârsta de 62 de ani

Conducerea Consiliului Judeţean este în doliu după ce unul din cei doi vicepreşedinţi a decedat în această dimineaţă, în urma unui infarct miocardic.

Oficialul se pregătea să plece la serviciu când a simţit o durere năpraznică în piept. A fost transportat cu ambulanţa la centrul de primiri urgenţe din cadrul spitalului, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea pacientului.

„A ajuns la noi în jurul orei 8.15 în stare gravă şi a fost internat direct la Urgenţe. A suferit un infarct miocardic, complicat cu un edem pulmonar acut. Am încercat în centrul de primiri urgenţe să-l salvăm, dar eforturile noastre au fost în zadar", a spus medicul Mircea Coadă, directorul Spitalului Municipal Roman.

Profesor şi lider sindical

Valerian Percă a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ în şedinţa legislativului din 27 februarie 2009, cu 28 de voturi favorabile, şi 6 împotrivă.  S-a născut pe 18 iulie 1948 în comuna Săbăoani şi a fost elev al liceului teoretic din localitate. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi a predat limba şi literatura română elevilor din şcoala Mogoşeşti, şcoala nr.8 Roman, Liceul Teoretic Săbăoani (unde a deţinut şi funcţia de director) şi Liceul cu Program Sportiv Roman.

În perioada 1992 - 2008 a fost şi lider în cadrul sindicatului învăţământ Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite