Neamţ: Jandarmul traficant, pus la zid de colegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subofiţerul Vasile Roban, prins cu ţigări de contrabandă, şi-a pierdut libertatea, serviciul şi respectul colegilor. Omul legii transporta peste 8.200 de pachete de ţigări de la casa tatălui său din Bălţăteşti pentru a fi valorificate, printr-o reţea formată din 12 persoane.

Fapta subofiţerului Vasile Roban (30 de ani), descoperit în flagrant în timp ce transporta cu maşina proprie 8.208 pachete de ţigări de contrabandă, i-a surprins pe colegii săi.

Jandarm arestat pentru trafic și contrabandă cu țigări


Cel mai jenat de situaţie a fost comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Neamţ.


Colonelul Sorin Gherman a aflat ieri pe cale oficială că subordonatul său a fost arestat preventiv pe o perioadă de 29 de zile pentru că a săvârşit infracţiuni de evaziune fiscală, deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile şi contrabandă.


Le strică imaginea


„Va fi suspendat din funcţie. Îi iau toate drepturile şi cele privind activitatea, dar şi cele salariale, aproape că nu mai există decât în acte. Imaginea Jandarmeriei nu este acest Roban“, «tuna» ieri comandantul IJJ Neamţ.


Colonelul Gherman mai spune că toţi colegii din unitate au rămas marcaţi de preocupările din timpul liber ale subofiţerului, mai ales că în cei opt ani de când activează în sistem, Vasile Roban a avut un comportament fără excese.


„Am discutat cu ceilalţi colegi şi toată lumea e uimită, şocată chiar pentru că nu ne-a creat probleme până acum. E o situaţie şi o postură jenantă în care ne aflăm şi în care a fost pusă instituţia noastră. Fapta lui umbreşte munca tuturor, dar mă încurajez şi eu singur şi spun precum o vorbă românească: «pentru un măr stricat, nu arunci tot coşul»“, a adăugat şeful jandarmilor nemţeni.


Căpăţână era liderul grupului


Până să facă reţinerile, anchetatorii i-au filat pe cei 12 membri ai grupului, care se ocupau cu traficul de ţigări de aproape o lună.


Vasile Roban a fost prins în timp ce transporta ţigările luni seară, iar a doua zi dimineaţă a fost reţinut. La domiciliul său din Piatra Neamţ a fost găsit şi moldoveanul Vasile Căpăţână (49 de ani).


„Cercetările au stabilit că jandarmul aducea ţigările în oraş de la domiciliul tatălui său din comuna Bălţăteşti, iar cetăţeanul din Republica Moldova era liderul grupului“, a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite