Neamţ: Indicele de confort termic va depăşi astăzi pragul critic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii atenţionează populaţia că indicele temperatură-umiditate va fi ridicat în toate judeţele din zona Moldovei până luni, 19 iulie, ora 21.00.

Atenţionarea meteorologică transmise de Centrul Regional Moldova a fost emisă astăzi la ora 15.00. Conform anunţului, în următoarele 6 ore, indicele temperatură-umiditate (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în toate judeţele Moldovei.

25 de persoane căzute în stradă din cauza caniculei

Copiii scapă de zăpuşeală cu şapca anticaniculă

Dispeceratul ISU Neamţ a informat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă", a menţionat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina temperatura resimţită de corpul uman.

„În mod normal, corpul se răceşte prin transpiraţie, proces în timpul căruia apa se evaporă, iar ca efect, căldura reţinută se diminuează. Atunci când umiditatea relativă este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta înseamnă o răcire mai lentă a corpului, care reţine mai multă căldură decât ar face-o în aer uscat", spun specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Pragul critic al indicelui de confort termic are valoarea 80. Acolo unde valoarea este egală sau mai mare, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite