Neamţ: 25 de persoane căzute în stradă din cauza caniculei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele patru zile, Ambulanţa a onorat aproape 900 de solicitări din partea nemţenilor care au avut nevoie de ajutor de urgenţă.

Temperaturile toride din weekend când s-au înregistrat peste 32 de grade i-au toropit pe nemţeni. În aceasă perioadă, 25 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală pe stradă, iar 17 au solicitat telefonic Ambulanţa care i-a transportat la Unităţile de Primiri Urgenţe ale spitalelor din Piatra Neamţ şi Roman pentru îngrijiri medicale.

Neamţ: Indicele de confort termic va depăşi astăzi pragul critic

Copiii scapă de zăpuşeală cu şapca anticaniculă (FOTO)

Constanța: Insolaţii pe plajă; peste 100 de solicitări la ambulanță

„Pacienţii au ajuns la noi cu lipotimii sau forme de tetanie produse de lipsa calciului din organism. Au primit îngrijirile medicale după care au părăsit spitalui nefiind cazul de internare", a declarat medicul Cristian Păsălău, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor Neamţ.

Din cele 892 de apeluri făcute de nemţeni, cele mai multe au aparţinut pacienţilor care au acuzat colici abdominale şi afecţiuni cardiace. Afecţiunile căilor respiratorii şi sindroamele febrile au fost alte două cauze care au creat probleme nemţenilor nevoiţi să solicite ajutorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite