Neamţ: Copilul fără mâini, uitat de magistraţii din Bicaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia lui Silviu Tărâţă, copilul rămas fără ambele mâini după ce s-a electrocutat la un transformator, aşteaptă zadarnic despăgubirile.

Copil fără mâini, furat de un patron ţepar

Cazul lui Silviu Tărâţă, copilul de 11 ani din Poiana Teiului, care a rămas fără mâini după ce s-a curentat la transformatorul din curtea bunicii, pare să nu intereseze pe nimeni.
Din luna noiembrie a anului trecut, când a avut loc accidentul, niciun poliţist sau procuror n-a venit să se intereseze de soarta copilului. Familia acestuia a deschis proces la Judecătoria Bicaz împotriva companiei E.ON Moldova, posesoarea transformatorului, şi a formulat inclusiv o plângere penală, deocamdată fără niciun rezultat.

„Am făcut o plângere, în care am scris tot ce s-a întâmplat cu băiatul nostru la transformatorul din curtea soacrei mele“, a precizat Maria Tărâţă, mama copilului mutilat.
Reporterii „Adevărul de Seară“ au încercat să afle soarta dosarului, dar nu a avut niciun rezultat, pe motiv că purtătorul de cuvânt este în concediu.

Furaţi de un afacerist local
Pe lângă nenorocirea care i-a lovit, familia lui Silviu mai are un necaz. Ei au fost păcăliţi de Grigore Tănase, patronul unui gater, care a contractat un credit de 50.000 de lei în numele acestora, apoi a dispărut, lăsându-i pe soţii Tărâţă să plătească ratele. „Există în lucru un dosar penal pentru acuzaţiile de înşelăciune şi fals, în care 28 de persoane au reclamat că au obţinut credite pentru un patron de gater din localitatea Ceahlău. Printre aceştia nu figurează însă soţii Maria şi Dan Tărâţă“, a precizat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ.

Totuşi, cei doi pot solicita să fie incluşi în acest dosar. „Dacă se consideră prejudiciaţi, se pot adresa cu o plângere la Serviciul de Investigare a Fraudelor, care instrumentează dosarul“, a mai precizat Cătălina Bădeanu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite