Neamţ: Copiii din Girov i-au impresionat pe şefii IŞJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de la IŞJ Neamţ s-a deplasat la faţa locului pentru a verifica de ce microbuzul nu opreşte pentru a-i lua şi pe cei mici în drum spre şcoală.

Copiii din Girov, ocoliţi de microbuzul şcolar

Ştefania Mihalache (5 ani) şi fraţii Andrei (6 ani) şi Marius (4 ani) Savin străbat zilnic aproape doi kilometri pe jos până la grădiniţa din satul Căciuleşti pentru că microbuzul şcolar nu opreşte să-i ia şi pe ei.

„Plecăm de dimineaţă de acasă. Microbuzul trece pe lângă noi, dar nu opreşte. O ţin pe mama de mână şi ne uităm pe stradă ca să nu vină maşini“, a spus Ştefania Mihalache. Aparent fără final, calvarul celor mici s-ar putea termina. După ce au aflat din paginile „Adevărului de Seară“ despre acest caz, inspectorii şcolari au demarat o anchetă vineri dimineaţa pentru a căuta soluţii pentru cei mici.

„Echipa s-a deplasat la faţa locului chiar de la primele ore ale dimineţii. Verifică atât traseele microbuzelor, cât şi numărul de elevi care circulă cu ele. Se va vedea şi dacă microbuzul nu poate staţiona pe podeţele de acces din faţa caselor pentru a-i lua pe micuţi“, a spus Liliana Georgescu, adjunctul IŞJ Neamţ. Copiii nu sunt luaţi deoarece, a spus primarul din Girov, nu există refugiu pentru microbuz ori nu sunt bani pentru combustibil ca să fie mai multe maşini la stradă. Inspectorii nu sunt de aceeaşi părere.

„Avem nevoie de 30 de maşini pentru elevi“
„Copiii sunt prioritari şi încercăm să găsim soluţii atât la nivelul şcolii, cât şi la administraţia locală din Girov. Este vorba de câţiva copii şi nu cred că nu se poate face nimic pentru a-i păzi de pericolele din traficul de pe respectivul drum“, a mai spus  Liliana Georgescu.

Aceasta a mai precizat că va căuta soluţii ca micuţii din Girov să fie scutiţi de mersul pe jos. Numai că, a recunoscut ea, numărul microbuzelor şcolare este foarte mic. „Deficitul de microbuze şcolare în Neamţ este destul de mare. Pentru moment, avem nevoie de aproximativ 30 de maşini pentru a asigura transportul copiilor, mai ales că tendinţa este de a închide unităţile şcolare unde nu sunt mulţi elevi, iar aceştia ar trebui transportaţi către alte unităţi de învăţământ. Trebuie să găsim soluţii pentru fiecare, chiar dacă în unele cazuri este vorba de puţini elevi“, a spus în final Liliana Georgescu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite