Neamţ: Ciupercile de pădure continuă să facă victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna septembrie, la spitalul judeţean au fost aduşi cu salvarea 40 de pacienţi cărora li s-a făcut rău după ce au consumat ciuperci.

Bureţii de toamnă fac victime

Un nou caz de intoxicaţie cu ciuperci a fost înregistrat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean, miercuri, 29 septembrie. Un bărbat de 53 de ani, din Piatra Neamţ, a fost trimis spre internare la Secţia medicală, acuzând o stare de rău provocată de ciuperci.

„Aproape toate persoanele care fac intoxicaţie spun că au mâncat ciuperci culese de ele din pădure, în general pâinişoare, despre care spun că le cunosc şi că nu sunt toxice, dar cu toate acestea, se simt rău", a precizat Gabriela Chitoşcă, asistena şefă a UPU. Conform acesteia, sezonul de toamnă la intoxicaţii a început în urmă cu aproximativ o lună.

„În ultima lună am avut circa 40 de cazuri de intoxicaţii cu ciuperci", a mai precizat Gabriela Chitoşcă. După cum precizează farmacistul toxicolog Dumitru Nastasă, există o varietate foarte mare de ciuperci otrăvitoare, care pot fi confundate cu unele comestibile. În plus, ciupercile comestibile, mai ales cele bătrâne, pot fi contaminate de la cele toxice atât acolo unde cresc, cât şi în timpul culesului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite