Neamt: Cazul copilului schilodit, fără vinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii băiatului rămas fără mâini în urma unei electrocutări grave umblă degeaba după dreptate. Silviu Tărâţă (11 ani) a fost mutilat după ce corpul lui a fost străbătut de curent electric de mare tensiune, de la transformatorul montat în curtea bunicilor lui.

Copilul fără mâini, uitat de magistraţii din Bicaz

Copil fără mâini, furat de un patron ţepar

Părinţii băiatului spun că vina pentru accidentul suferit de copil aparţine E.ON Moldova. Reprezentanţii societăţii susţin însă că nu pot fi acuzaţi de drama băiatului.

Alimente şi consiliere psihologică

„Comisia tehnică a E.ON Moldova Distribuţie, constituită în vederea investigării circumstanţelor în care s-a produs acest regretabil accident, nu a identificat elemente de ordin tehnic privind starea instalaţiilor electrice din vecinătatea locului unde a avut loc accidentul, care să favorizeze producerea sau care să constituie cauza acestuia“, a precizat Sorin Munteanu, purtătorul de cuvânt al E.ON Moldova Distribuţie. Deşi nu admite vreo responsabilitate, E.ON a decis ca, temporar, să ajute copilul mutilat pe viaţă cu alimente şi consiliere psihologică.

„Deşi producerea accidentului nu este imputabilă E.ON Moldova Distribuţie, compania noastră a fost impresionată de consecinţele tragice ale acestui accident pentru copilul implicat. Prin urmare, E.ON a decis acordarea de sprijin material, precum şi consiliere psihologică pentru a-l ajuta pe acest copil să depăşească, pe cât posibil, această experienţă traumatizantă şi pentru a se reintegra cât mai repede în comunitate“, a mai declarat Sorin Munteanu.

Mama copilului rămas fără mâini e nemulţumită de ajutorul oferit. „Vrem ca E.ON, proprietarul transformatorului la care s-a electrocutat copilul, să-i asigure un venit pe toată durata vieţii lui, să achite pentru înlocuirea mâinilor cu proteze şi să plătească o despăgubire“, a spus Maria Tărâţă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite