Neamţ: Bâtrâni sleiţi de puteri, evacuaţi de pe traseele din Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea muntelui Ceahlău din weekend a adus pe munte sute de turişti din întreaga ţară.

Dacă mulţi sunt obişnuiţi deja cu traseele de pe Ceahlău şi au venit pregătiţi pentru escaladare, au fost şi cazuri mai puţin fericite, care au necesitat intervenţia salvamontiştilor.

O ieşeancă a urcat la schitul de pe Ceahlău, deşi nu avea decât un plâmân

Piramida de pe Toaca s-a pierdut în ceaţă

Primele situaţii dificile au apărut încă de joi, 5 august, când o ieşeancă de de 60 de ani, a cerut ajutorul salvamontiştilor după ce i s-a făcut rău în zona Jgheabul lui Vodă. Femeia avea un singur plămân şi avea interdicţie la efort. Nici pentru vrânceanul Ion Mereuţă, de 52 de ani, escaladarea nu a fost una uşoară,  acesta suferind o criză cardiacă pe traseul care duce de la cabana Fântânele spre Dochia. 

„Un alt caz a fost cel al Ecaterinei Ursache, de 73 de ani. Femeia suferă de diabet şi a acuzat impotenţă funcţională şi stare de epuizare avansată, necesitând transportul de la Fântânele la Durău", a declarat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.

Nicolae Creţu (48 de ani), un brăilean de 134 de kilograme, a fost transportat la ambulanţă de către salvamontişti, deoarece nu-şi mai putea mişca picioarele. Botoşăneanca Dumitrina Agafiţei, în vârstă de 64 de ani, deşi ştia că suferă de diabet, hepatită cronică, osteoporoză şi coxatroză, s-a încăpăţânat să urce pe munte, salvarea sa venind tot de la angajaţii Salvamont Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite