Neamţ: Avocatul Catană trimis în judecată de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Constantin-Cristian Catană a fost trimis în judecată
Avocatul Constantin-Cristian Catană a fost trimis în judecată

El este acuzat că a pretins de la doi denunţători suma de 1000 de euro sau echivalent în lei, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra judecătorilor.

Avocatul trimis în judecată de procurorii anticorupţie fusese arestat pentru trafic de influenţă la începutul lunii decembrie. În rechizitoriu se arată că avocatul a solicitat 1000 de euro, sau echivalentul în lei a acestei sume pretinzînd că va asigura soluţionarea mai rapidă şi în mod favorabil a unui dosar civil în care una dintre persoanele denunţătoare avea calitatea de reclamant". Constantin-Cristian Catană a dat de înţeles denunţătorilor că banii sunt destinaţi magistratului învestit cu soluţionarea acestui dosar.

Avocatul Catană a fost prins în flagrant, cu mita cerută în numele judecătorului

Avocat, fost judecător, arestat pentru trafic de influenţă

Flagrantul s-a realizat pe data de 3 decembrie chiar la cabinetul avocatului iar a doua zi, Cristian Catană a fost arestat şi a rămas după gratii, deşi a cerut eliberarea sub control judiciar.

În urmă cu şase ani, Cristian Catană a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în stare de arest preventiv, la acel momentul având calitatea de judecător.

În 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Curţii de Apel Ploieşti, hotărând condamnarea acestuia la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvîrşirea infracţiunii de luare de mită", se mai precizează în comunicatul DNA.

Fapta sa este cu atât mai gravă cu cât a avut loc în termenul de încercare de 5 ani. În aceste condiţii, la pedeapsa care va stabilită pentru avocat se vor adăuga, cel mai probabil, şi cei trei ani de închisoare de care Cristian Catană a scăpat în 2007.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite