Neamţ: Atenţionare de caniculă pentru zilele de joi şi vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii spun că în zilele de 22 şi 23 iulie indicele de confort termic (ITU) va depăşi pragul critic de 80 la orele după-amiezelor.

Conform specialiştilor de la ANM, în cele două zile temperatura aerului va avea valori maxime de până la 35-36 de grade.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11.00 - 18.00, să consume multe lichide (1,5 - 2 litri), fructe și legume și să evite consumul de alcool și băuturi puternic cofeinizate.

25 de persoane căzute în stradă din cauza caniculei

De asemenea, persoanele cu boli cronice, cardiace și respiratorii, trebuie să respecte cu strictețe tratamentele medicamentoase prescrise de medici. Dacă este absolut necesară expunerea la soare, între orele amiezii, trebuie folosită o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

„Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, împreună cu recomandările specialiştilor, trebuie aduse la cunoştinţa populaţiei, astfel încât să se poată proteja corespunzător. Totodată, instituţiile care trebuie să intervină în situaţia producerii unor evenimente nedorite în rândul populaţiei trebuie să aibă o capacitate de intervenţie, promptă şi eficientă.", spune prefectul judeţului Neamţ, Mihai Archip

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis astăzi informarea, împreună cu măsurile ce trebuie luate pentru următoarele două zile, către toate primăriile din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite