Neamţ: Aplaudacul destituit al lui Şoric va chema ministrul la judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul şef principal Vasile Babău (47 de ani), şef de post în comuna Dochia, a declarat că va contesta în instanţă decizia de a fi destituit din Poliţie.

Şoric trage după el un şef de post de la ţară

„Pedeapsa care mi s-a aplicat încalcă mai multe prevederi legale. Dacă am fost acuzat de aceeaşi abatere ca şeful de post de la Podoleni, de ce lui i s-a aplicat cea mai simplă sancţiune, mustrarea scrisă, iar mie cea mai dură, destituirea din Poliţie, deşi între cele două există alte şase sancţiuni graduale", a declarat Vasile Babău.

Ordinul de destituire a acestuia din Poliţie nu ajunsese încă la IPJ Neamţ marţi seara. Singura cale prin care poate fi atacată decizia propusă de Consiliul Superior de Disciplină este doar a contenciosului administrativ, a precizat comisarul şef Dorel Manole, actualul şef al IPJ Neamţ. „Orice măsură de acest fel, care se finalizează cu  un ordin al ministrului, poate fi contestată numai în contencios administrativ", a precizat Dorel Manole.

Vasile Babău era, ieri dimineaţă, la postul de Poliţie Dochia, susţinând că lucrează la nişte dosare. „Vreau să rămân, în continuare, poliţist. Cel mai rău îmi pare însă că ni s-au redus salariile li am ajuns să câştig 1.700 de lei cu funcţia pe care o am şi cu o vechime de aproape 30 de ani. Locuiesc într-un apartament de 43 de metri pătraţi, împreună cu doi copii mari", a ţinut să precizeze Babău.

Subofiţerul neamţean a fost supus cercetării prealabile şi judecăţii Consiliului Superior de Disciplină constituit în cadrul IGPR în urma declaraţiilor publice de susţinere a şefului de atunci al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, Aurelian Şoric, în noiembrie 2010, căruia i se ceruse schimbarea din funcţie.

„Dacă până la ora 16.00 domnul Fătuloiu nu-şi retrage această solicitare, noi ne dăm cu toţi demisia şi să fie angajaţi mâine alţi 78 de poliţişti", a spus, atunci, Vasile Babău, în uralele colegilor de la celelalte posturi de poliţie rurale din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite