Neamț: Amenzile concediilor medicale sunt contestate în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi dintre cei patru medici nemțeni amendați au acționat în judecată Casa Județeană de Asigurări pentru sancțiunile pe care le-au primit în urma controalelor efectuate privitor la reglementările normelor de acordare a concediilor medicale.

Șefa medicilor de familie din Neamț crede că cei doi colegi sunt îndreptățiți în acțiunea lor, mai ales petru că sancțiunile au fost aplicate în perioada 15-26 mai, înainte ca legea și normele de aplicare să intre în vigoare.

Constanţa: Cadrele medicale nu vor să fie amendate

Cred că vom avea câștig de cauză pentru că inspectorii de control s-au grăbit atunci când au demarat controalele. O lege nu poate intra în vigoare fără publicarea normelor sale", a declarat doctor Mihaela Covrig, președinta Asociației Medicilor de Familie din Neamț.

Ana Călin este unul dintre cei doi medici generaliști care a intentat proces împotriva CJAS Neamț.

Am luat amendă pentru că am prescris 14 zile de concediu medical şi nu 10 cât ar fi fost maxim. Nu am cu ce plăti amenda și am deschis un proces împotriva Casei Județene. Dacă în final decizia va fi să plătesc acești bani, voi fi nevoită să îmi închid cabinetul", a explicat medicul.

200 de medici au fost controlați în ultima săptămână de reprezentanții CAS Neamț.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite