Constanţa: Medicii contestă amenzile date de Poliţia concediilor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa a sancţionat luna aceasta 22 de medici cu suma de 5.000 lei pentru lipsa declaraţiilor semnate de bolnavi, conform cărora pot fi găsiţi acasă pe perioada concediului medical.

Cadrele medicale au mai fost amendate pentru lipsa adeverinţelor de la locul de muncă ale pacienţilor sau pentru acordarea unui număr mai mare de zile de concediu faţă de cât ar trebui să beneficienze potrivit legii.

După încheierea controalelor CJAS, trei dintre medicii sancţionaţi au depus contestaţii. Printre cei care au depus contestaţii se află şi medicul neurolog Florentina Bucşa, dar şi şeful Clinicii ORL din cadrul  Spitalului de Urgenţă Constanţa, dr. Gheorghe Comşa.

Sancţionată pentru un certificat medical

Dr. Bucşa a fost amendată pentru că nu a ataşat la certificatul de concediu medical declaraţia bolnavului.

Ali Sali (50 de ani) a fost internat pe secţia Neurologie în perioada 8-17 mai. Bolnavul a fost tratat de medicul Florentina Bucşa.

Bărbatul a ajuns la spital cu o hemoragie cerebrală foarte mare şi în comă. Timp de câteva zile a stat pe Reanimare, apoi a fost mutat pe secţie şi tratat acolo până la externare“, a declarat cadrul medical.

Dr. Bucşa spune că în primele zile pacientul nu vedea nimic, apoi starea lui s-a mai ameliorat, dar tot nu vedea bine.

Legea spune că fiecare pacient trebuie să completeze la externare o fişă care se ataşează certificatului de concediu medical.

Din păcate, unii bolnavi ajung în spital cu accidente vasculare şi paralizaţi.

„Avem pacienţi care nu-şi pot folosi mâna dreaptă, unii au tulburări mentale sau de limbaj. Cum să-i punem pe aceşti oameni să completeze formularele celor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS)?“, se justifică dr. Bucşa.

În ceea ce-l priveşte pe dr. Gheorghe Comşa, acesta a depus contestaţie nu numai pentru amenda de 5.000 lei, dar le-a şi interzis echipelor de control să mai semneze concedii medicale.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite