Neamţ: Interes scăzut pentru vaccinarea antigripală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stocul de vaccin antigripal din judeţ este de circa 5.800 de doze, dar solicitările populaţiei sunt sporadice.

Interesul populaţiei pentru vaccinarea antigripală este legat în mod direct de numărul cazurilor de AH1N1 înregistrate în ultima perioadă.

Citeşte şi:

Neamţ: Bacteria tuberculozei îndeamnă la procese

Cum prima suspiciune de gripă porcină din judeţ a fost infirmată în această săptămână de specialiştii Institutului Cantacuzino, nici cererile de vaccinare nu au crescut. „Proba prelevată de la o pacientă de 35 de ani şi trimisă la Bucureşti cu suspiciune de AH1N1 nu a fost confirmată. Rezultatul pe care l-am primit a arătat că în acest caz a fost vorba de o pneumonie care s-a manifestat mai deosebit“, spune doctor Roxana Pipirigeanu, şefa Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP Neamţ.

Pregătiri pentru explozia gripei

În cabinetele medicilor de familie din judeţ mai sunt disponibile în prezent circa. „Trei sferturi din numărul vaccinărilor împotriva gripei s-au realizat în perioada octombrie-noiembrie. O avalanşă de cereri a fost la începutul anului trecut, după moartea actorului Toni Tecuceanu, atunci când s-a zvonit că decesul s-a datorat virusului AH1N1“ , spune Mihaela Covrig, preşedinta Colegiului Medicilor de Familie din Neamţ.

Cum ritmul vaccinărilor a scăzut considerabil, medicii nu vor mai solicita suplimentarea dozelor până la epuizarea stocului existent. Autoritatea sanitară se pregăteşte însă de apariţia unor cazuri de gripă în perioada următoare şi aşteaptă circa 20.000 de doze de Tamiflu. Acestea vor fi distribuite preventiv către secţiile de boli contagioase din spitale pentru tratamentul bolnavilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite