Neamţ: Fetiţa bătută de îngrijitoare va fi dată în plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmina Hazaparu, fetiţă de doi ani din comuna Gherăieşti, bătută de femeia care o îngrijea până a intrat în comă, va fi dată în plasament la un asistent maternal profesionist, dacă instanţa va admite cererea Protecţiei Copilului.

Cererea ar urma să fie făcută zilele acestea. „Lucrăm în acest moment la întocmirea dosarului pe care îl vom înainta instanţei cu cererea ca fetiţa să fie dată în plasament unui asistent maternal profesionist după externarea din spital. Mama ei nu a luat legătura cu noi nici până în acest moment, dar vom reevalua situaţia copilului după întorcerea ei în ţară“, a declarat, dimineaţă, Dan-Marian Lospa, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ.

Citeşte şi:

Neamţ: Agresoarea Felomena Blăjuţ, cercetată în stare de libertate

O fetiţă de doi ani a intrat în comă după ce a fost bătută

Iosif Hazaparu (56 de ani), bunicul fetiţei, declarase pentru „Adevărul de seară“ că fetiţa va fi luată de familia lui după externare. Conform directorului adjunct Lospa, varianta lăsării copilului în grija bunicilor materni nu a avut susţinere. „Pe corpul fetiţei au fost evidenţiate urme ale unor bătăi primite înainte de a fi încredinţată Felomenei Blăjuț. În acest context, considerăm că varianta cea mai bună pentru copil este plasamentul“, a mai declarat Lospa.

Reamintim că Felomena Blăjuţ (46 de ani), din localitatea Nisiporeşti, comuna Boteşti, a bătut-o pe Cosmina Hazaparu, fetiţa în vârtă de doi ani care îi fusese lăsată în grijă, lovind-o cu capul de masă până a intrat în comă, duminică, 12 septembrie. Fetiţa a fost internată mai întîi la Spitalul Municipal Roman, după care, din cauza stării grave, a fost transferată la Clinica de Neurochirurgie Iaşi. Mama acesteia, Laura Hazaparu, a plecat în Italia, la începutul verii, şi a lăsat-o în grija fratelui ei, Ciprian Hazaparu (27 de ani). Acesta nu are grijă nici de propriul copil, în vârstă de doi ani şi el, şi i-a înceredinţat pe amândoi soacrei sale, Felomena Blăjuț. Îngrijitoarea bătăuşă este cercetată în stare de libertate pentru vătămare corporală.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite