Iubitorii de folclor se reunesc la Roman. Vezi unde poţi ieşi în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meşterul Gheorghe Ţugui şi-a expus măştile la Roman
Meşterul Gheorghe Ţugui şi-a expus măştile la Roman

Acest sfârşit de săptămână le aduce romaşcanilor o întâlnire cu artişti valoroşi din pictură, sculptură, grafică şi muzică populară. Festivalul-concurs de Interpretare Vocală şi Instrumentală "Doruri Muşatine" se va desfășura sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Concurs Interjudeţean de Interpretare Vocală şi Instrumentală "Doruri Muşatine" se va ţine sâmbătă, de la ora 11.00, în Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman. La concurs vor participa 21 de tineri din Bacău, Roman, Iaşi, Galaţi şi Botoşani. Juriul va fi prezidat de Laurenţiu Ursache. Printre invitaţi se numără Mihai Ciobanu, Nelu Hongu, Ansamblul Muguraş şi George Jitaru.

Se deschide patinoarul din Piatra Neamț

Artişti de marcă din judeţele Neamţ, Iaşi, Braşov, Covasna şi Bucureşti se întâlnesc vineri, 9 septembrie, la ora 16.00 la deschiderea anualei de pictură, grafică şi sculptură, din cadrul Muzeului de Artă din Roman. Manifestarea se afla la cea de-a VII-a ediţie. Invitaţii de onoare sunt Ştefan Potop, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Neamţ şi Constantin Tofan, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Iaşi. Expoziţia va aduna operele a 60 de artişti şi va fi deschisă timp de două luni.

Cei care iubesc distracţia pe gheaţă pot merge la patinoarul din Parcul Municipal, deschis în fiecare zi, până la ora 22.00. Începătorii pot beneficia de lecţii de patinaj gratuite. Preţul de intrare este de 10 lei, iar pentru închirierea patinelor se plătesc încă 5 lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite