Neamţ: Îngrijitoarea care a bătut-o pe Cosmina riscă să ajungă la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmina Hazaparu, micuţa care a ajuns în comă la spital pe 12 septembrie, după ce a fost bătută de femeia în grija căreia a fost lăsat şi-a revenit acum, însă ancheta continuă pentru a se stabili ce riscă vinovaţii.

Prima vizată este Felomena Blăjuţ, femeia care, duminică dimineaţa, a izbit-o pe fetiţă cu capul de masă pentru că făcea mofturi la mâncare şi s-a apucat de plâns. „Acum este cercetată în stare de libertate pentru vătămare corporală. Am făcut demersuri la Iaşi pentru a obţine certificatul medico-legal şi, în funcţie de acesta, vom face şi încadrarea juridică a faptei”, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Citeşte şi:
Neamţ: Agresoarea Felomena Blăjuţ, cercetată în stare de libertate

O fetiţă de doi ani a intrat în comă după ce a fost bătută

Conform Codului Penal, agresoarea riscă să facă închisoare de la şase luni la cinci ani, dacă este vorba de o vătămare corporală care necesită mai puţin de 60 de zile de îngrijiri medicale, şi de la doi la şapte ani, dacă fapta sa va fi încadrată la vătămări corporale grave.

O a doua persoană care ar avea de suferit ca urmare a incidentul de pe 12 septembrie este Paula Hazaparu, mama fetiţei, care a lăsat-o pe micuţă în grija unchiului său şi a plecat în Italia încă din luna iunie pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Chiar dacă ancheta făcută de cei de la Protecţia Copilului a stabilit că mama nu şi-a abandonat copila şi nici nu a lăsat-o într-un mediu periculos, cei de la primăria din Gherăieşti cred că micuţa ar trebui dată în plasament dacă Paula Hazaparu refuză să mai aibă grijă de ea. „Mai avem părinţi care pleacă, dar ne anunţă că şi-au lăsat copiii în grija rudelor. Nici nu ştiam că ea n-ar mai fi în ţară. Am înţeles că a plecat în Italia, unde este tatăl fetiţei, şi că acolo încearcă să-şi caute un loc de muncă. Aşteptăm să vină acasă şi să facem procedurile de dare a copilului în plasament dacă mama se hotărăşte să rămână în străinătate”, a spus Victoria Zapodeanu, secretarul Primăriei Gherăieşti, comuna natală a Paulei Hazaparu.

Dan Marian Lospa, directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, crede că nueste cazul ca mama să fie decăzută din drepturile părinteşti. „Mama fetiţei este căutată încă. Nu cred că se va pune problema decăderii din drepturile părinteşti pentru că nu a abandonat copila, ci a lăsat-o în grija rudelor“, a declarat Lospa.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite