Neamţ: Falău, păzit la proces de o armată de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama lui Cristian Chilat şi-a zărit fiul în boxa acuzaţilor, dar nu a reuşit să vorbească cu el. Familia Mararu a ocupat ultimul rând din sala de judecată, departe de ucigaş.

Cristian Chilat a fost adus din arestul Penitenciarului Bacău în jurul orei 10.00, iar pentru protecţia sa au fost mobilizate importante forţe de ordine în preajma Tribunalului Neamţ. Ana Chilat, mama lui „Falău" nu a avut ocazia să-şi vadă fiul decât în sala de judecată, păzit de şase poliţişti în boxa acuzaţilor .

„Nici măcar nu m-au lăsat să-i vorbesc" a spus printre lacrimi, la ieşire, Ana Chilat.

Falău vrea să fie judecat în altă parte (FOTO)

În aşteptarea judecătorului, Falău a început să facă exerciţii de încălzire a muşchilor feţei, ca un boxeur înainte unei partide importante. Tuns complet, el a oftat o dată prelung, semn că era vizibil marcat de emoţie. A reuşit să-i facă din mână mamei sale care plângea în sală.

„Îmi pare rău, dar dacă nu era el, eram eu", au fost singurele cuvinte ale lui Chilat atunci când a fost întrebat dacă are ceva de declarat.

Marcaţi de reîntâlnirea cu Falău au fost şi membrii familiei Mararu. Părinţii victimei ucise pe 14 noiembrie la Cafe Latino, cei doi fraţi şi Alina Ionela Mararu, soţia interlopului împuşcat de Cristian Chilat, au ajuns împreună la Tribunal înaintea aducerii lui Falău. În momentul în care Alina Mararu a precizat în faţa instanţei că îşi va stabili pretenţiile financiare la următorul termen al procesului, mama lui Gheorghiţă Mararu a izbucnit în plâns. 

Avocatul din oficiu al inculpatului a fost singurul care a avut ocazia să vorbească  cu Falău de la care a aflat şi motivele pentru care acesta doreşte strămutarea procesului.

„Domnul Cristian Chilat consideră că oraşul este mic şi presiunea mediatică prea mare pentru ca acest proces să se desfăşoare la Piatra Neamţ şi de asta a cerut strămutarea", a spus Bogdan Mihăilă, apărătorul lui „Falău".  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite