Colindători români din Ucraina la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Comunităţii românilor din Ucraina a sosit în prima zi a Crăciunului la Piatra Neamţ şi va rămâne să colinde până în aceasta seară.

Cei 50 de români din Ucraina fac parte din Corul Bisericii „Petru şi Pavel“ din localitatea Hruşăuţi şi din Corul „Dragol Vodă“i. Ei reprezintă regiunea Hliboca, a cărei capitală este înfrăţită cu municipiul Piatra Neamţ şi au venit în ospeţie la invitaţia preotului Dumitru Pantalon de la Biserica „Buna Vestire“.

Citeşte şi:

Globetrotter japonez în vizită la Piatra Neamţ

După cum precizează Aurica Bojescu, lidera grupului, delegaţia a ajuns în oraşul de la poalele Pietricicăi ieri dimineaţă, când au intrat direct la slujba celebrată de preotul Pantalon şi au participat la susţinerea cântărilor bisericeşti. „Ieri dimineaţă am cântat la slujba din prima zi a Crăciunului, după care am colindat pe scena din centrul oraşului. Acum suntem în vizită la Mănăstirea Bistriţa şi urmează să trecem pe la Mănăstirea Pângăraţi“, a spus Aurica Bojescu.

Cel puţin una dintre colindele aduse din Ucraina au particularităţi locale. „Repertoriul nostru cuprinde colinde precum Florile dalbe, Malanca - o colindă specifică zonei noastre, care se cântă mai ales în seara de Sfântul Vasile, Sculaţi fraţi, nu mai dormiţi, Seara Crăciunului nostru, O, ce veste minunată, dar şi cântece patriotice, cum ar fi Bucovina, Ruga, Sunt român din Bucovina“, a precizat dirijoarea Elena Nadriş.

Colindătorii au mărturisit că au găsit la Piatra Neamţ un loc de poveste şi că nu sunt deranjaţi de lipsa zăpezii, care există cu prisosinţă la ei acasă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite