Globetrotter japonez în vizită la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ushi Yama Susumu a pornit din Gară să descopere oraşul Piatra Neamţ
Ushi Yama Susumu a pornit din Gară să descopere oraşul Piatra Neamţ

Până acum a avut norocul să dea numai peste gazde bine intenţionate şi speră să vadă întreaga lume, deşi crede că i-ar mai trebui o viaţă pentru asta.

Ushi Yama Susumu (39 de ani) a fost asistent social în Japonia, dar a renunţat la serviciu şi a ales să-şi urmeze marele vis, să facă înconjurul lumii. Şi-a început călătoria în urmă cu trei ani şi patru luni, timp în care a reuşit să viziteze 64 de ţări. Japonezul călătoreşte prin intermediul programului Couch Surfing, un serviciu de ospitalitate internaţional gratuit prin internet şi se bazează numai pe încredere şi pe fler.

Caută cazare pe internet

„Îmi caut gazdele pe internet. De obicei prefer familiile pentru că mi se pare mai puţin riscant. Nu am bani şi nici telefon mobil, dar până acum m-am descurcat. Sunt şi cazuri în care oamenii nu sunt amabili, dar nu mă deranjează“, povesteşte Ushi.

Făcând autostopul, Ushi a reuşit să ajungă în urmă cu patru zile la Piatra Neamţ. A fost găzduit de Livia Marcoci, o tânără de 19 ani, iar o noapte a dormit la căminul Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu“. „Când ajung la o gazdă încep deja să trimit email-uri către alte persoane, din alte oraşe. Dacă găsesc pe cineva dispus să mă cazeze, mă duc. Mă simt bine şi la oraş şi la ţară“, recunoaşte japonezul.

Ghid turistic prin oraşul de la poalele Pietricicăi i-a fost Radu Enea, pe care l-a cunoscut prin Couch Surfing. „Am fost şi eu găzduit la rândul meu prin lume. Pe Ushi l-am plimbat prin oraş, am fost cu el la biserica rusească din Roznov, iar acum mergem la Bicaz. E o experienţă unică să cunoşti oameni din alte colţuri ale lumii şi să poţi să fii atât gazdă, cât şi musafir“, crede Radu Enea.

Deşi nu şi-a mai văzut familia de mai bine de trei ani, Ushi s-a obişnuit departe de casă şi  păstrează legătura cu părinţii prin email. „Nu mă ataşez de lucruri şi-mi plac surprizele. Nu am un traseu bine definit şi asta are farmec întotdeauna pentru că nu ştiu unde voi fi mâine. Dacă ar fi să-mi iau un suvenir din România, aş vrea un instrument muzical specific acestei ţări pentru că mie îmi place să cânt, mai ales la chitară“, a zis Ushi Yama Susumu.

Despre Piatra Neamţ, japonezul spune că e un oraş drăguţ, dar cu un nume prea greu de memorat şi cu un trafic aglomerat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite