Caută turnătorul de la Poliţia Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După audierea unor ofiţeri, reprezentanţii Direcţiei Control Intern a Inspectoratului Poliţiei Române (IGPR) i-au luat la întrebări şi pe jurnalişti.

Printre jurnaliştii invitaţi la sediul Poliţiei Neamţ, sâmbătă dimineaţa, s-a numărat şi reporterul „ADS Neamţ“ care a scris articole plecând de la sesizarea respectivă.

Pistolarul de la „Doi şi-un sfert"

„Cei doi poliţişti au precizat că sunt interesaţi şi de verificarea informaţiilor cuprinse în «Armaghedon», dar că este important ca, mai întâi, să identifice persoana care l-a întocmit. Întrebările au fost numai în legătură cu autorul acestui document, dacă îl pot preciza sau nu, cu modul în care am primit textul şi cu discuţiile pe care le-am avut despre informaţiile conţinute, mai ales cu un anumit poliţist“, a precizat Mihael Balint, reporterul „ADS“ care a semnat, la finalul întrevederii, o declaraţie pentru dosarul anchetei.

Verificările continuă

„Armaghedonul Doi şi-un sfert“ a pornit de la cazul unui ofiţer al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Neamţ, Dan Vasile Savin, care îşi postase pe contul deschis pe numele său în reţeaua de socializare Facebook o fotografie făcută în biroul ofiţerilor operativi. Bărbatul ţinea două pistoale în mâini, îndreptate spre o ţintă care nu apărea în cadru. Textul continua cu o serie de acuzaţii aduse ofiţerului de informaţii, dar şi unor poliţişti in cadrul Poliţiei Neamţ, care ar avea legături până şi cu mafia calabreză. De asemenea, documentul menţionează câteva persoane publice care s-ar afla în legătură cu Adrian Botez, zis Ţâţă.

„Inspectorul principal de poliţie Savin Dan Vasile este cadru al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Neamţ. S-au dispus verificări cu privire la aspectele semnalate, iar în cazul în care se va constata săvârşirea unor abateri, se va dispune luarea măsurilor legale“, precizează Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţiei Internă (DGIPI) în răspunsul la solicitarea noastră. Conform unui cotidian local, ofiţerul s-a ales cu o simplă mustrare în urma publicării pe Facebook a pozei cu cele două pistoale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite