Pistolarul de la „Doi şi-un sfert“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poza de pe Facebook în care poliţistul apare cu două pistoale
Poza de pe Facebook în care poliţistul apare cu două pistoale

Un angajat al Serviciului de Protecţie Internă (SIPI) din cadrul Poliţiei Neamţ s-a pozat cu armele din dotare îndreptate către o ţintă care nu apare în cadru şi a postat imaginea pe contul personal de Facebook.

Inspectorul principal Dan Savin foloseşte două pistoale Carpaţi, calibru 7,65 mm, dotate cu încărcător şi muniţie. Ofiţerul, care n-a putut fi contactat de reporterii „Adevărul", a fost dat de gol într‑un raport anonim despre activitatea SIPI trimis pe adresa mai multor redacţii din Piatra Neamţ.

„Vă comunicăm faptul că inspectorul principal de poliţie Savin Dan Vasile este cadru al Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Neamţ. S-au dispus verificări cu privire la aspectele semnalate, iar în cazul în care se va constata săvârşirea unor abateri, se va dispune luarea măsurilor legale", se precizează în răspunsul la solicitarea noastră adresată către Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Autorul anonim al „armaghedonului" de la SIPI Neamţ susţine că imaginea este făcută în biroul ofiţerilor de protecţie internă, unde Dan Vasile Savin ar fi organizat un chef cu mai mulţi invitaţi.

„Acest ofiţer de informaţii din cadrul SIPI Neamţ, cunoscut cu tare psihice şi având un comportament violent, nu are dreptul de a deţine şi utiliza arme care, conform normelor interne din MAI, sunt păstrate în interiorul fişetelor metalice şi în condiţii speciale de siguranţă", susţine autorul denunţului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite