Braconierii silvici din Neamţ, căutaţi cu elicopterul de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de control de la sol sunt coordonate din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI
Echipele de control de la sol sunt coordonate din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI

Acţiunea a început simultan, în această dimineaţă, în trei judeţe din ţară: Suceava, Maramureş şi Neamţ şi are drept scop prevenirea transportului, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

„Ofiţerii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. şi poliţiştii cu atribuţii pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind regimul silvic din Suceava, Maramureş şi Neamţ desfăşoară o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

UPDATE Controale cu elicopterul în pădurile din Suceava în căutarea tăietorilor ilegali de lemne

Acţiunea va dura întreaga săptămână, iar echipele de control de la sol sunt coordonate din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

„În cadrul acţiunii, care se va finaliza la sfârşitul săptămânii, vor fi efectuate controale în fondul forestier, la ocoale silvice de stat şi private, precum şi la 11 depozite şi instalaţii de material lemnos, în vederea verificării legalităţii exploatării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos", se arată în acelaşi comunicat.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite