Apele l-au adus pe Videanu la Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri s-a întâlnit cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a anliza pagubele produse de ape.

Citeşte aici care este bilanţul inundaţiilor din Neamţ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ s-a întâlnit în şedinţă extraordinară astăzi, 1 iulie, pentru a discuta despre ceea ce trebuie făcut pentru victimele apelor. La şedinţă au participat şi Adriean Videanu, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, şi Mihai David, directorul Hidroelectrica.

„În zonele cu risc de inundaţii populaţia trebuie evacuată chiar împotriva voinţei lor, pentru că viaţa este mai importantă decât orice. După retragerea apelor trebuie realizată o evaluare serioasă şi reală a pagubelor pentru a fi accesat Fondul European de  Solidaritate. Totodată, din rezervele statului vom pune la dispoziţie celor care au nevoie hrană şi apă. Dacă toate forţele cu responsabilităţi vor fi mobilizate sperăm să trecem cu bine această perioadă critică. Să ne concentrăm pe soluţii", a spus Videanu.

Până la retragerea apelor, nemţenii rămân în continuare în stare de alertă maximă. „Sunt mobilizate în teren toate resursele umane şi materiale pentru a interveni. În Rotunda şi Buruieneşti evacuarea populaţiei aflate în zona de risc este în acum desfăşurare", a spus prefectul Mihai Archip.

La întâlnire, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat o serie de soluţii tehnice necesar a fi luate pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă.

„Soluţii tehnice pentru prevenirea producerii unor situaţii de urgenţă sunt, lipsesc doar mijloacele materiale", a încheiat prefectul de Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite