A omorat o fată în bătaie de Dragobete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Robert Fecioru, un adolescent de 16 ani, este acuzat de omor calificat după ce i-a luat viața unei fete din comuna nemțeană Piatra Șoimului. Crima a îngrozit tot satul, mai ales că tânăra a murit cu zile după ce a fost bătută și abandonată în șanț mai multe ore. 

Suspectul a fost prezentat în fața Instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat. Anchetatorii îl acuză pe Robert Fecioru că a bătut-o și a abandonat-o în șanț pe Gabriela Irimia (15 ani), o fată din satul Luminiș.

Victima a fost găsită sâmbătă, în jurul orei 7.30, plină de răni și semidezbrăcată, în stare de inconștiență.

„Un copil care ieșise dimineață la autobuz a găsit-o și ne-a anunțat. Fata era mutilată, strânsă de gât și desfigurată", a spus Daniela Irimia, mama fetei, devastată de cutremurătoarea veste primită în zorii zilei.

Până la sosirea salvării, rudele fetei au dus-o în casă și au încercat să o țină în viață după ce au acoperit-o cu o pătură.

Am luat copilul din șanț. Era cu pieptul dezvelit, pantalonii dați jos, plină de sânge, lovită la arcadă, iar cizmele erau date jos din picioare", a povestit Culiță Socea, bunicul Gabrielei.

Starea în care a fost găsită minora deschidea însă și varianta unui posibil viol, ipoteză neconfirmată ulterior prin raportul medico-legal. La spital fata nu a mai rezistat și a murit după cinci ore de încercări nereușite ale medicilor de a o ține în viață. Pe lângă urmele agresiunii suferite, temperatura corpului la momentul aducerii în Urgențe era de numai 16 grade, semn de hipotermie severă.

Tânăr și neliniștit

În mai puțin de 24 de ore, polițiștii au reușit să-l prindă pe suspectul crimei, un minor către care duceau toate indiciile că ar fi autorul faptelor. Filmul evenimentelor stabilit în urma anchetei arată că fata fusese plecată vineri seară la un bar din sat, unde tinerii petreceau sărbătoarea de Dragobete. La un sfert de oră după miezul nopții, minora a fost condusă spre casă de Robert Fecioru.

Citește și:

Robert Fecioru va sta 19 zile în arest preventiv. Tânărul este cercetat pentru uciderea fetei de la Piatra Șoimului

Autorul crimei de la Piatra Șoimului a fost arestat. Medicii legiști au stabilit că fata nu a fost violată

Fată de 15 ani violată şi ucisă în bătaie în comuna Piatra Șoimului din Neamț

„În apropierea locuinței, acesta i-a propus fetei să întrețină relații sexual. Pentru că minora a refuzat, tânărul a lovit-o, în repetate rânduri, cu pumnii în zona capului și a asfixiat-o, obturându-i căile respiratorii, după care a abandonat-o în stare de inconștiență", a spus inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Minorul provine dintr-o familie cu părinți despărțiți și s-a mutat la Roznov din comuna Piatra Șoimului.

„Am auzit că s-a înscris în toamnă la Școala Profesională, dar nu a frecventat nicio zi cursurile", a spus Ionel Ciubotaru, primarul orașului Roznov.

Pentru omor calificat, minorul riscă între 15 și 25 de ani de detenție, dar până la împlinirea vârstei majoratului pedeapsa ce va fi stabilită în urma procesului va fi înjumătățită.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite