Un român poate deveni „Rege" în cea mai temută închisoare din lume!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima oară, un român are șansa de a fi printre cei mai buni  64 de jucători de baschet de stradă din lume, care, la 24 septembrie, în curtea celebrei închisori Alcatraz, vor fi pregătiți pentru marea finală mondială.

Românii amatori de bashet au șansa să se califice în finala concursului "Red Bull King of the Rock, „Regele" baschetului unu la unu din lume!".  În România vor fi organizate trei turnee zonale de calificare și o finală pe țară. Prima oprire a caravanei este la Timișoara, la 1 iunie, pe terenurile de sport ale Universității de Vest. A doua este la Cluj, la 8 iunie, pe platoul din fața Sălii Sporturilor „Horia Demian" iar ultima, la București, la 24 iunie, pe terenurile „Sport Arena" din cadrul Universității Politehnice. Marea finală, care va reuni cei mai buni jucători din țară va avea loc la 25 iunie, la Bucuresti, pe aceleasi terenuri „Sport Arena". Cei care doresc să participle sunt așteptați la terenurile de sport amintite începând cu ora 10.00, când încep înscrierile.

Citește aici despre primul atlet din România, imagine a unui energizant celebru, alături de vedetele F1

"Sistemul de desfășurare al competiției este simplu, asemenea duelurilor care au loc în baschetul de stradă:  căștigi sau pleci acasă! Ai la dispoziție cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singură posesie, pentru a demonstra că ești mai bun decât adversarul tău. Dacă ai marcat primul 11 puncte ești învingător. Atenție la faulturi! Ai maximum cinci la dispoziție înainte de a fi descalificat iar orice greșeală antisportivă duce automat la descalificare", au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.


image

Ce este Alcatraz?

Într-un top al închisorilor de maximă siguranță, Alcatraz Island cunoscută si sub numele de "The Rock" a fost una din cele mai cunoscute, găzduind nume grele și periculoase din Sistemul Criminal al SUA. Mulți au încercat să fuga de restricțiile pe care zidurile închisorii le ofereau dar izolarea completă de societate pe care Alcatraz o impunea și elementele periculoase din golful San Francisco au făcut-o dovada vie a evadării imposibile.

Originar, închisoarea a fost folosită ca și centru de detenție militar pentru prizonierii din Războiul Civil și captivii din Războiul Spaniol-American; în 1934 a devenit în mod oficial închisoare federală.  Alcatraz a avut parte de o renovare completă pentru a fi siguri că nu există nicio slăbiciune. Mai ales că, un rezultat direct al Marii Crize și al prohibiției a condus la un val criminal fără precedent, în special din partea crimei organizate, în anii '20 și '30, iar Alcatrazul era locul ideal pentru a îi reține pe acești infractori americani.

Infractori celebri la Alcatraz

Timp de 29 de ani, celule din Alcatraz au fost casa celor mai feroce și temuți criminali, nume precum George "Machine Gun" Kelly, Robert Stroud aka Birdman of Alcatraz, Alvin Karpis, Bumpy Johnson și celebrul Al Capone.  Pe 21 martie 1963, procurorul general Robert F. Kennedy a închis celulele de la Alcatraz pentru totdeauna, datorită costurilor de întreținere și datorită degradării avansate a clădirilor. Insula a fost subiect și platou de filmare pentru filme, desene, cărți, emisiuni televizate, benzi desenate și jocuri. Astăzi, insula este un peisaj istoric controlat de National Park Services care oferă tururi vizitatorilor.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite