Un nou termen în procesul Omar Hayssam, sirianul a fost citat din nou dar este de negăsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omar Hayssam
Omar Hayssam

Mâine dimineață este programat un nou termen în procesul lui Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru terorism, în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Sirianul este judecat la Curtea de Apel Oradea pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

CITEȘTE ȘI

Omar Hayssam este judecat la Oradea de magistratul Traian Munteanu

Omar Hayssam este judecat azi la Oradea

Ajutorul lui Hayssam rămâne în România


Procesul lui Hayssam a fost amânat pentru 11 martie, din lipsă de procedură

Avocatul Ion Cazacu cere SRI să informeze instanța despre Hayssam

Autoritățile siriene refuză să ofere informații cu privire la Hayssam

În cazul Hayssam se va da o soluţie "cât de curând", potrivit DIICOT


Sirianul nu va fi prezent în fața completului de judecată nici mâine, în ciuda declarațiilor făcute în toamna anului trecut de șeful Serviciului Român de Informații, George Maior, și ale președintelui Traian Băsescu, care au spus că  se poartă negocieri cu autoritățile siriene și Hayssam va fi extrădat.
Omar Hayssam nu va fi prezent nici la procesul de mâine. Acesta va fi reprezentat de avocatul său, Ion Cazacu. La proces au fost citați, din nou, frații sirianului, Omar Mukles și Omar Mahmooud, judecați pentru complicitate, dar și Mustafa Tartoussi, proprietatul unei firme de transport naval din Constanța, care se presupune că l-a ajutat pe Hayssam să fugă din țară la bordul navei Iman T.

Potrivit unei informări de la dosar, Direcția de Drept Internațional și Tratate a încercat din nou să-l localizeze pe sirian, însă autoritățile nu au furnizat niciun fel de informații legate de locul unde s-ar afla Omar Hayssam. Potrivit documentului, s-a încercat localizarea sirianului prin intermediul Biroului Național Interpol. Același document mai arată că în ciuda numeroaselor demersuri autoritățile siriene nu au trimis niciun răspuns legat de Omar Hayssam.

La ultimul termen, care a avut loc la 25 noiembrie, avocatul lui Omar Hayssam, Ioan Cazacu, a cerut instanței să solicite Serviciului Român de Informații să furnizeze informațiile pe care le deține despre locul unde se află omul de afaceri sirian, judecat pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Magistrații au hotătât să amâne procesul din lipsă de procedură.


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite