Omar Hayssam este judecat azi la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani închisoare pentru implicarea în răpirea a trei jurnaliști români în Irak, este judecat astăzi la Oradea pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Alături de Omar Hayssam, în același dosar mai sunt judecați doi dintre frații omului de afaceri, Omar Mukles și Omar Mahmooud, dar și Mustafa Tartoussi, proprietatul unei firme de transport naval din Constanța, care se presupune că l-a ajutat pe Omar Hayssam să fugă din țară la bordul navei Iman T.

La ultimele înfățișări Omar Hayssam nu a venit la proces, deși a fost citat de mai multe ori prin intermediul Ministerului de Externe. La dosarul aflat pe rolul Curții de Apel Oradea există o adresă a familiei lui Omar Hayssam, care susține că omul de afaceri este reținut într-un centru de detenție din Siria, motiv pentru care nu a putut fi prezent la proces. Autoritățile române nu au însă nicio probă în acest sens. De la înfățișarea de astăzi ar putea lipsi fratele lui Hayssam, Omar Mukles, care a cerut autorităților române permisiune de a părăsi țara în perioada 20 noiembrie - 4 decembrie, pentru a merge în pelerinaj la Mekka.

Controverse
La procesele anterioare apărătorul lui Hayssam a renunțat să-l mai reprezinte, din cauza distanței dintre Constanța și Oradea, el fiind membru al Baroului Constanța, prin urmare i-a fost desemnat un avocat din oficiu, pe Nicolae Pălcuț filmat de un reporter local în timp ce se masturba în mașină, după ce luase reportertul la ocazie. Magistratul desemnat să judece dosarul Hayssam este Traian Munteanu, trimis în judecată în 2002, alături de judecătorul Adrian pentru luare de mită și favorizarea infractorului. Cei doi au fost achitați însă, după ce instanța a decis că faptele nu există.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite