Şpaga legalizată reprezintă un sistem inutil în ochii bolnavilor din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădenii care s-au confruntat cu probleme în spitale nu cred că sistemul de coplată, gândit de Primăria Oradea, va schimba ceva. Ionel Nistor, orădeanul care a stat cu un bisturiu în coloană timp de trei ani, spune că nu mai are încredere în medici şi că din cauza mentalităţii sistemul nu funcţionează bine.

CITEȘTE AICI CE SPUN MEDICII DESPRE LEGALIZAREA ȘPĂGII

CITEȘTE AICI DESPRE SISTEMUL DE COPLATĂ

 „Nu cred că va ajuta cu ceva. Mentalitatea se menţine, este o mentalitate bolnavă care nu se vindecă. Din păcate, românii au doi neuroni, unul e leneş, unul bolnav”, a declarat Ionel Nistor. Andreea Păscuţă, fosta dirigintă a lui Norbert Takacs, băiatul mort în spital după un accident, din cauza unei embolii, crede că pe de o parte sistemul este gândit bine, însă are şi puncte slabe.
„Din câte am citit, coplata va fi destul de mare. Mulţi tineri, cel puţin dintre cei pe care îi cunosc eu, nu prea mai dau bani la medici şi nici nu au avut probleme din cauza asta. Unii nu-şi vor permite să dea, dacă sumele vor fi mari”, crede Andreea Păscuţă. „Sunt obişnuiţi să dea bani la medicii cei mai în vârstă”, a mai completat femeia.

Coplată din toamnă

Sistemul de coplată va fi introdus în Spitalul Municipal, Spitalul de Pneumoftiziologie, Boli Infecţioase şi Spitalul de Neuropihiatrie, probabil din această toamnă. „Pentru medicii foarte buni şi căutaţi va exista un sistem de coplată. Dacă un pacient doreşte neapărat să fie consultat de medicul respectiv, va plăti”, a precizat primarul Oradei, Ilie Bolojan.

CITEŞTE ŞI:

Ancheta în cazul Patriciei Aktaa este blocată din cauza concediilor

Doctori ucigaşi: medicul care a perforat uterul unei femei aşteaptă verdictul

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite