Liderul sindical de la Centrum, trimis în judecată pentru şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Kovacs se află în arest preventiv, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată. Liderul de sindicat de la grupul de firme Centrum/H.Essers România a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Potrivit procurorilor, în data de 5 februarie 2010, Mircea Kovacs, ar fi primit 20.000 euro de la un reprezentant legal al firmei Centrum, pentru a semna Contractul Colectiv de Muncă la nivel de unitate, în varianta propusă de conducerea firmei. „Primirea drept mită a sumei de 20.000 euro a fost disimulată într-un contract de împrumut”, se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Liderul de sindicat de la grupul de firme Centrum va fi judecat pentru luare de mită

Susţine că e nevinovat
Mircea Kovacs susţine că este nevinovat şi că totul este o înscenare pusă la cale de reprezentanţii firmei pentru care lucra. Avocatul liderului de sindicat, Paul Trif, spune că Mircea Kovacs nu era pe placul şefilor, din cauză că lupta pentru drepturile sindicaliştilor.
„Clientul meu este nevinovat. A luat banii cu titlul de împrumut. Există şi un contract de împrumut, valabil, în care clientul meu garantează cu întreaga avere mobilă şi imobilă pentru banii împrumutaţi”, a declarat avocatul Paul Trif. „El este un om foarte dificil, un lider de sindicat care urmărea doar binele angajaţilor, iar angajatorul a vrut ca el să o lase mai moale”, a declarat apărătorul.
Acesta spune că Mircea Kovacs era angajat ca şofer, la Centrum, iar în ultima vreme, din cauză că nu era pe placul conducerii, ar fi fost scos de la cursele externe, unde se câştigă cel mai bine. Kovacs a început să aibă probleme cu băncile, de unde contractase două credite cu ipotecă. „A luat împrumutul de la firmă pentru că nicio bancă nu l-ar mai fi creditat. Se poate vedea că 15.000 de euro din banii luaţi au mers direct în bancă, restul de 5.000 i-a folosit pentru a-şi plăti alte datorii”, a subliniat Paul Trif. Acesta spune că Mircea Kovacs a fost dispus să facă inclusiv testul poligraf, pentru a-şi dovedi nevinovăţia, însă a fost refuzat de anchetatori. Reprezentanţii Centrum au refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Arestat în iunie, după un flagrant
Potrivit anchetatorilor, la 7 iunie 2010, Kovacs ar mai fi pretins încă 24.700 euro pentru a încheia un nou Contract Colectiv de Muncă. La 15 iunie a fost prins în flagrant după ce a primit suma de  15.000 euro din banii pretinşi. La 16 iunie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia, iar instanţa a hotărât arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite